kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fazilet tam ortadan 'Selamet'le


Gelenekçilerin adı 'Selamet' olması beklenen partisine, 100 milletvekili arasından sadece 50 imza geldi. Sayı böyle kalırsa, FP ortadan bölünecek
Yenilikçiler'e yaptığı "birlik" çağrısına olumlu yanıt alamayan Recai Kutan, milletvekillerinden yeni partinin kuruluş dilekçesi için imza toplamaya başladı. Ancak adı "Selamet" olması beklenen parti için 100 milletvekilinden sadece 50 gelenekçi imza verdi. Önümüzdeki hafta Salı günü kuruluş dilekçesi verilmesi planlanan partiye verilen imzaların 50'yi aşamaması halinde, FP camiası tam ortadan bölünmüş olacak.

ARINÇ İCAZET İSTEDİ HOCA "BEKLE" DEDİ
İki kanat da milletvekillerini yanına almak için "adam adama markaj" yaparken, "orta yolcular" tarafından iki partiyi birleştirici isim olarak ortaya atılan Bülent Arınç, hareketin lideri Necmettin Erbakan'la görüştü.

Önceki gece yaklaşık iki saat süren görüşmede Arınç, partiyi birleştirmek için kendisine genel başkanlık görevi vermesini isteyerek, "Arkadaşlar benim ismim üzerinde bir uzlaşma arayışına girdiler. Ancak bu konuda şu ana kadar sizden herhangi bir tepki gelmedi. Recai bey genel başkan adaylığını açıkladı. Ona mı işaret verdiniz?" diye sordu. Erbakan ise, "Ben Recai bey veya bir başka kişiyi işaret etmedim. İstişareler bittikten sonra kararımı açıklayacağım. İstişareler bitmeden herhangi bir kimseyi işaret etmem" dedi. Arınç herkesin üzerinde birleşeceği bir yöntem bulunmadığı taktirde 30 yıllık hareketin bölüneceğini ifade edince ise, Erbakan'ın cevabı kaçamak oldu. "Büyük Yahudi Devleti Projesi"ni anlatan Erbakan, Siyonistlerin Müslümanları bölerek dünya hakimiyeti sağlamaya çalıştığını, şimdi de milli görüş üzerinde oyun oynandığını, bu oyunlara gelinmemesi gerektiğini söyledi.

GELENEKÇİ KANATTA "SELAMET" AĞIR BASIYOR
Yenilikçi ve gelenekçiler bir yandan da isim ve amblem bulmaya çalışıyor. Gelenekçi ekip, Saadet, Yeni Demokrasi, Özgürlükçü Parti gibi öneriler arasından, Milli Görüş'ün ikinci parti olan ve 12 Eylül'de kapatılan MSP'ye atfen "Selamet Partisi" üzerinde duruyor. Ancak, bu konuda kesin karar verilmediği için, Avrupa tatili ödüllü isim ve amblem bulma yarışması açıldı. Sözlü çağrılarla duyurulan yarışma için kapatılan Fazilet Partisi'nin genel başkan yardımcılarından Ertan Yülek, "Orijinal bir isim ve amblem konusunda fikri olan varsa bize bunu Çetin Emeç Caddesi 1/13 adresine iletsin. Eğer bize gönderilecek öneriler, şimdiye kadar ortaya konmamış, orijinal bir fikirse ve kabul görürse, bu fikir sahibini Avrupa ülkelerinden birinde bir hafta beş yıldızlı tatile göndereceğiz" dedi.

Yenilikçi kanat ise dört reklam ajansından isim ve amblem belirleme konusunda teklif istediler, gelecek alternatifler arasından seçim yapacaklar. Yenilikçiler reklam ajanslarının isimlerini ise açıklamaktan kaçınıyor. Yenilikçiler arasında Hür Demokrat Parti ve Halkın Sesi Partisi gibi üzerinde duruluyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır