kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

1 trilyonunu çarptılar


Nazar Tekstil'in sahibi Yıldırım Atabey'in içinde 1 trilyona yakın para olan çantası markette çalındı
Arnavutköy'de, işten çıkıp evine giderken bir markete uğrayan Nazar Tekstil'in sahibi Yıldırım Atabey, kasiyerle konuştuğu sırada, içerisinde 1 trilyona yakın döviz ve evrak bulunan çantasını 12 yaşındaki bir kız çocuğuna kaptırdı. Olayın ardından sürdürülen çalışmalarda, tariflere uyan F.Ö. ile yakını olduğu belirtilen Rıza Yıldırım gözaltına alındı. Ancak çalınan çantanın bulunamaması üzerine küçük kız ile Rıza Yıldırım çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı. Atabey çantanın içinde 10 bin Alman Markı, 60 bin ABD Doları, 2 milyar liralık kambiyo senedi ve 700 milyar liralık çek ile senet bulunduğunu söyledi.

NASIL OLDU?
Şişli'deki işyerinden çıktıktan sonra Etiler'deki evine gitmek üzere yola çıkan Atabey, alışveriş yapmak için Arnavutköy'deki bir markete uğradı. Ödeme yapmak için kasaya gelen Atabey, içinde yaklaşık 1 trilyon liralık döviz ile evrak bulunan çantasını ayaklarının yanına bıraktı. Bu sırada, görgü tanıklarının ifadesine göre, elinde bisküvi ve çikolata bulunan 10-12 yaşlarında bir kız çocuğu yerde durmakta olan çantayı alıp kaçtı. Ödemeyi yaptıktan sonra çantasını bıraktığı yerde bulamayan Atabey feryat etmeye başladı. Markete gelen polisler, tariflere uyan 12 yaşındaki F.Ö. ile çocuğun yakını olduğu belirtilen Rıza Yıldırım
isimli taksi şoförünü yakaladı. Yapılan yüzleştirmede market kasiyeri tarafından teşhis edilen F.Ö.'nün suçlamayı inkar etmesi ve çantanın bulunamaması nedeniyle küçük kız ve Rıza Yıldırım serbest bırakıldı.

Mustafa KAYA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır