kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Enkazdan kurtuluyoruz


Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Boğazı'nda yarı batık halde bekleyen 3 geminin enkazını çıkartmak için çalışma başlattı
Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, Marmara Denizi ve çevresinde yarı batık durumda bulunan gemileri çıkarmak için çalışma başlattı. Yarı batık gemiler üzerindeki hacizler ve devam eden mahkemeler nedeniyle bu güne kadar enkazlara dokunamadıklarını anlatan Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Ruhan Çakıroğlu, bundan sonra Milli Emlak Dairesi'nin, batık gemilerle ilgili mevzuatının işletileceğini açıkladı. Çakıroğlu ilk etapta çıkarılacak yarı batık durumda 3 kuru yük gemisinin bulunduğunu belirterek, bunların Zeytinburnu açıklarındaki Sao Tome bandıralı "Robel", Kumkapı Sahili'ndeki "Selin S" ve Şile Limanı'ndaki Türk bandıralı "Kaptan Şahinkaya" olduğunu söyledi. "Selin S" gemisinin çıkarılması için Denizcilik Müsteşarlığı'na gerekli evrakın gönderildiğini, onayın alınmasının ardından çalışmalara başlanacağını ifade eden Çakıroğlu, geminin parçalanarak çıkarılacağını söyledi. Çakıroğlu, "Robel" gemisiyle ilgili olarak da mahkeme kararını beklediklerini, mahkeme sonucuna göre, daha önce aldıkları 2 milyon 250 dolarlık teminatla bu işi yapacaklarını bildirdi. İstanbul Boğazı'nda batan koyun yüklü Lübnan bandıralı "Rabunion 18" dışındaki batıkların, gemilerin seyir emniyetini etkilemediğini kaydeden Çakıroğlu, bu geminin yüzeyden 17 metre derinlikte olduğunu ve büyük gemilerin geçişinde sorun yarattığını sözlerine ekledi.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölgesi görev alanında, 11'i yabancı bandıralı toplam 27 batık ya da yarı batık kuru yük gemisi bulunuyor.

Ayla ÖZCAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır