kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Giymeyin demedim ki


Özelleştirme İdaresi'ndeki kadın personel, g-string külot uyarısına isyan etti. 'Kimseye Özelleştirme'de çalıştığımızı söyleyemeyeceğiz' diyen kadınları Başkan Bayar rahatlattı
Ekonomi bürokrasisi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda patlak veren "g-string" (ip külot) skandalıyla çalkalanıyor. Özelleştirme İdaresi yöneticilerinin kadın personelin g-string giymemesi yönünde aldığı karar, çalışanları isyan ettirdi. İdare'de görevli kadınlar, "Artık Özelleştirme'de çalıştığımızı kimselere söyleyemeyeceğiz" dedi. Ancak Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, böyle bir uyarının yapılmadığını açıkladı.

Olay geçen haftaki bir toplantı sırasında gündeme geldi. İdare'deki bazı kadın personelin, aşırı makyajla ve teşhir yönü ağır basan kıyafetlerle işe geldiği yönündeki şikayetler, üst yönetime kadar ulaştı. Hatta, bazı yatırımcıların, İdare'deki görüşmeleri sırasında, böyle giyinen kadınlara rastladıkları ve Özelleştirme'de çalışıp çalışmadıklarını sordukları, bu görüntüyü yadırgatıcı buldukları bilgisi Başkan Uğur Bayar'a iletildi. Bayar, başkan yardımcıları ile yaptığı toplantıda, kendisinin de benzeri görüntülere tanık olduğunu belirterek, memurlara kılık kıyafet yönetmeliğinin hatırlatılmasını istedi.

PROTESTO FAKSLARI YAĞIYOR
Bu uyarının yazılı bir genelge yerine sözlü olarak yapılması, tek tek personele yönelik uyarının onur kırıcı olabileceği düşüncesiyle, genel bir sözlü uyarı şeklinde olması benimsendi.

Ancak konu basına yansıyınca bu durum Özelleştirme'nin kadınlarında rahatsızlık yarattı. Kadın çalışanlar, "Artık burada çalıştığımızı söyleyemeyeceğiz" diye yakındı. Bu arada Uğur Bayar'a da çok sayıda protesto faksı ulaştı.

GÜNDEME BÖYLE GELMEMELİYDİK
Bayar'ın haberleri gazetelerde gördüğü andan itibaren küplere bindiği ve yakın çevresine şunları söylediği öğrenildi:

"8 yıldır Özelleştirme İdaresi'ndeyim 6 hükümetle çalıştım. 4 milyar dolarlık özelleştirme yaptım. Allah'a şükür tek bir toz bile konduramadılar. Şimdi böylesine bir nedenle gündeme gelmemeliydik."

Uğur Bayar bir kuruluş yöneticisi olarak, çalışanlarca Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun davranılması konusunda, dönem dönem hatırlatmalar yapılmasının dışında, ne bir talimatı ne de isteği olduğunu belirtti. Bayar, "Kurumda 8 yıldır hizmet veren bir bürokratın, hiçbir vicdana sığmayan, kulaktan dolma ve ne maksatla basın organlarına verildiği belli olmayan bilgilerle zor duruma düşürülmeye çalışılmasını üzüntü ile karşıladım" dedi.

Maraşlıoğlu yolu açtı...
G-string'ler ilk kez 80'lerde üretilmeye başlandı. Nedeni ise streç pantolonların moda olmasıydı. Dar pantolonlardan belli olan külot izleri kötü bir görüntü yarattığı için bu formül bulundu.

Dünyada popüler hale gelmesi ünlü model Cindy Crawford sayesinde oldu. 1993'te MTV'de bir moda programı yapan Crawford, Naomi Campbell'ın valizini karıştırırken çıkan g-stirng'leri kameraya doğru sallayınca g-string patlaması yaşandı.

G-string'i Türkiye'de ise modacı Esin Maraşlıoğlu yaydı. Bir davette düşük bel blucininin içine giydiği siyah g-stringiyle kadınları peşinden sürükledi. Şimdi büyük şehirlerin lüks caddelerinde ve plajlarlarda popolar özgürlüğünü ilan etmiş durumda!

Satışlar patladı
İçgiyim firmalarına göre kadınlar tabuları yıktı ve g-string satışları patladı. İşte üreticilerin görüşleri:

Nedim Akkorhen (Mozaik Tekstil): Erkeklere bile satıyoruz
Son zamanlarda g-stringe eğilim fazla. 2-3 sene öncesine nazaran normallere oranla müthiş bir artış var. Bu artış yüzde 50'yi geçiyor. Artık erkekler bile g-string giyiyor. Özellikle Orta Anadolu'da talep var, üstelik erkekler kırmızı rengi tercih ediyor...

Deha Orhan (Ten İç Giyim): Yüzde 70 arttı
Bu külotlar 7 yıldır ülkemizde olmasına rağmen son 2-3 senedir inanılmaz talep görüyor. Kumaş pantolonlarda iz yapmadığı için çok tercih ediliyor. G-string'ler düz külot satışına göre %0 artış gösterdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır