kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İMKB'nin ölüsü bile birinci oldu


Merrill Lynch'in küresel düzeyde borsaların performansına yönelik değerlendirmesine göre 2001'in ikinci çeyreğinde lider İMKB oldu
Dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarından Merrill Lynch, küresel düzeyde hisse senedi borsalarında, 2001 yılının ikinci çeyreğinde, ilk çeyreğine göre, en fazla İMKB borsasında yükselme yaşandığını bildirdi.

Merrill Lynch'ten yapılan açıklamada, 2001 yılının ikinci çeyreğinde küresel düzeyde borsaların performansı değerlendirildi.

Açıklamada, İMKB'nin yüzde 39.7 artış ile küresel düzeyde önemli hisse senedi borsaları arasında, 2001 yılının ikinci çeyreğinde ilk çeyreğine göre, en fazla yükselen borsa olduğu kaydedildi.

2001 yılının ilk çeyreğinde küresel düzeyde borsalar arasında 33. sırada yer alan İMKB'de, 2000 yılında yüzde 38 oranında gerileme yaşanmıştı. Merrill Lynch'in çalışmasına göre Rusya borsası aynı dönemde yüzde 27.5, Meksika borsası da yüzde 16.4 yükseldi.

GERİ DÖNÜŞ EĞİLİMİ
Lynch International Özel Müşteri Grubu Başkanı Winthrop H. Smith yaptığı açıklamada, ''Türkiye ve Meksika gibi ekonomilerini yeniden yapılandırmaya devam eden ülkelerin borsalarında büyük geri dönüşlere eğilimli'' dedi.

Aynı dönemde, Tayvan borsasında yüzde 15.8'lik gerileme ile en büyük düşüşün yaşandığı ifade edilen açıklamada, Arjantin borsasının yüzde 9.4, Malezya borsasının da yüzde 8.4 oranında düştüğü kaydedildi.

Piyasalar 'beklemede'
IMF ve Dünya Bankası'nın kredi dilimlerini erteleme kararıyla sarsılan piyasalar beklemeye geçti. Pazartesi gününden beri 11 bin puan seviyelerine kadar inen endeks, dün de günü binde 8 artışla 11 bin 175 puandan kapattı. Borsa gibi döviz ve bono piyasası da beklemedeydi. Dolar günü 1 milyon 280 bin liradan kapattı , bonoda ise faizler yüzde 87.95 oldu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır