kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Mısır'dan fiyat atağı


Türk turistleri çekmek isteyen Mısır, fiyatları haftalık 385 dolara indirdi. Her hafta 2 bin yerli turist Mısır'a gidiyor
Türkiye'nin Güney sahilleri yabancı turistlerle dolduğu şu günlerde yerli turist de, gizemli tarihi, piramitleri, sfenksleri ve sualtı zenginlikleriyle ünlü Mısır'a akın etmeye başladı. Acentaların hazırladığı hesaplı ve zengin turlar, Mısır'a olan bu yoğun ilgiyi her geçen gün artırıyor.

385 DOLARA İNDİ
Geçtiğimiz yıl Türkiye'den Kahire'ye 103 bin yolcu taşındığını söyleyen Mısır Hava Yolları Türkiye Satış ve Rezervasyon Müdüü Sabahat Yazıcı, bu rakamın 2001 yılında yüzde 50 artacağını söylüyor. Yazıcı, "Sadece Mısır Hava Yolları olarak bu yıl 75 bin yolcuyu Mısır'a götürmeyi planlıyoruz. Bu sayı geçen yıl 50 bindi. Tarifeli ve charter seferlerle Mısır'ın herhangi bir noktasına kolaylıkla gidilebiliyor. Güney'deki doluluk ve fiyatların yüksek oluşu, Mısır vizesinin çok kolay alınabilmesi ve acentaların Mısır'a yönelik turlarda kâr marjını düşük tutması da ekonomik krize rağmen Mısır'a olan ilgiyi her geçen gün artıyor" dedi.

Tur Kosmos Genel Müdürü Ensar Tavukçuoğlu da paket tur fiyatlarını 900 dolardan 385 dolara indirdiklerini söylüyor. Tavukçuoğlu, "Kızıldeniz'in kıyısındaki Hurghada'ya, Mısır Hava Yoları'yla 2.5 saat süren direk bir uçuş, 4 ve 5 yıldızlı tesislerde 1 hafta yarım pansiyon konaklama, tüm transferler ve rehberlik dahil 385 dolar.

Hurghada, deniz ürünlerinin çok bol olduğu bir bölge. Kelimenin tam anlamıyla bir sualtı cenneti" diye konuştu.

Bülent GÜNAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır