kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ferrari'ye Türk damgası


Türk tekstili kalitesini dünyaya ispat etmeye devam ediyor. Motor sporları şampiyonası Formula 1'in en gözde markası Ferrari'nin baskılı ürünlerini Esemspor üretecek
Dünyanın en popüler sporlarından biri Formula 1'in geçtiğimiz yıl şampiyonu ve şu an lider konumundaki Ferrari, geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen spor markası FILA ile işbirliği yaptı. 3 yıl sürecek anlaşmaya göre Ferrari ve pilotu Michael Schumacher'in resmi kıyafet sponsoru FILA olurken, Ferrari baskılı ürünlerin üretme hakkı da kendi şirketlerine geçti. FILA, bu işbirliğinden 100 milyon dolarlık satış bekliyor. İtalya'da büyük yankı uyandıran bu işbirliği Türkiye'ye de yansıdı. FILA'nın Türkiye temsilcisi Esemspor, Ferrari ürünlerini Türkiye'de üretmeye hazırlanıyor.

FANATİKLERİN GÖZDESİ
Esemspor Spor Markaları Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Doğaner, bu işbirliğinin heyecanı içinde olduklarını belirterek, "Dünyanın en gözde markalarından birisi olan Ferrari'nin F 1 baskılı t-shirt, sweat shirt, şapka gibi ürünlerini burada üreteceğiz. Yılda milyonlarca kişi bu ürünleri satın alıyor. Ticari açısında çok kârlı olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki yıl anlaşma yürürlüğe giriyor. Şimdilik ürünler sadece Türkiye pazarına satılacak. Ancak daha sonra ihracat da yapabiliriz" dedi.

KAPASİTE ARTABİLİR
Adidas markasının da Türkiye distribütörlüğü ve üretim hakkını elinde buluduran Esemspor alınan siparişe göre kapasitesini artırabiliyor. Konfeksiyon atölyelerine fason üretim yaptıran şirket, kalite kontrolü ve paketlemeyi kendi yapıyor. Doğaner, "Ürünlere gelecek sipariş kadar üretebiliriz. O açıdan bir problemimiz yok" dedi.

'ÜRETİM ÇİN'E KAYDI'
Bu yıl ekonomik krizden spor endüstrisi olarak zarar aldıklarını belirten Ali Doğaner sözlerine şöyle devam etti: "Eskiden markaların tamamını burada üretiyorduk. Şimdi yüzde 40'ı burada üretiliyor. Çin, Endonezya, Tayland ve Romanya'da yapılan üretim daha ucuz oluyor. 10 dolarlık bir malı Çin'de 7 dolara üretebiliyoruz."

FILA CEO'SUNUN BAŞARISI
Milyonlarca kişiyi TV ekranlarına bağlayan Formula 1 sporunun en popüler pilotu olan Michael Schumacher, yılda 35 milyon dolar ücret alıyor. Geçtiğimiz yılın şampiyonu pilot, bu yıl da liderlik unvanını sürdürüyor. Önümüzdeki yıl Avusturalya yarışlarıyla birlikte FILA, markasını göğsünde taşıyacak Schumacher ile birlikte popülaritesini daha da artırmayı hedefliyor. Eskiden Ferrari yöneticiliği yapan FILA CEO'su Scannavini, bu işbirliği ile daha da güçlendiklerini belirtiyor.

Mete TANSU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır