kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Saddam beni öldürmek istiyor
Amerika'ya geçtiğimiz hafta sığınma başvurusu yapan Irak'ın Birleşmiş Milletler Büyükelçi Yardımcısı Muhammed el-Humaimidi, bu kararı niye aldığını dün açıkladı. FBI gözetiminde gizli bir yerde tutulan el-Humaimidi, ABD medyasına şu açıklamayı yaptı: (Irak diktatörü) Saddam Hüseyin geçen yıl bir diplomatı başkent Bağdat'a geri çağırdı. Ardından da bu diplomatı öldürdü. Aynı Saddam, geçenlerde benim de Bağdat'a gelmemi söyledi. Ben de şüphelendim. Ve ABD'ye sığındım... Irak'ın BM Komisyonu görevlilerinden biri olan Hasan el-Rubaie de Humaimidi'den 2 gün önce FBI'ya başvurmuştu.

En güzel kadınlar Rio'da yaşıyor
İnternetin en popüler erkek sitelerinden http://askmen.com okurlarına yepyeni bir "hizmet" daha sunmaya başladı. "Tatile yalnız çıkan her erkeğin aklında gittiği yerde güzel bir kadınla hoşça vakit geçirmek fikri vardır" sloganıyla yola çıkan site, tatilcilere dünya üzerinde "en bol ve güzel kadınları bulabilecekleri 10 şehrin listesini" yayınladı. İlk sırada Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti yer alıyor. Listede yer alan diğer kentler de şunlar: Milano (İtalya), Prag (Çek Cumhuriyeti), Kopenhag (Danimarka), Stockholm (İsveç), Tel Aviv (İsrail), Hong Kong (Çin), Montreal (Kanada), Miami (Amerika) ve Caracas (Venezuela).

"Cadı" diye 300 kişi katledildi
Afrika ülkelerinden Kongo'da bir çocuğun sözleriyle başlayan cadı avı 300 kişinin ölümüne yol açtı. Olay ülkenin kuzeydoğusundaki Aru kentinde küçük bir öğrencinin okul defterinde, kısa süre önce ölen 5 kişinin adlarının bulunmasıyla patlak verdi. Durumdan şüphelenen öğretmen tarafından sorgulanan çocuk, cinayetleri babasının işlediğini ve ölen kişilerin kanlarıyla iksir yaparak geceleri uçtuğunu söyledi. Bunun üzerine kentte büyük bir cadı avı başlatıldı. Evleri dolaşan kent halkı, büyücülük yaptıklarından şüphelendikleri 300 kişiyi işkence yaparak öldürdü. İki günde 80 kişi gözaltına alındı.

Montesinos'a 10 milyon dolar
Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'nın, Peru eski istihbarat şefi Vladimiro Montesinos'a son 10 yıl içerisinde 10 milyon dolardan fazla para ödediği bildirildi. 15 gün önce Venezuela'da yakalanan ve Peru eski lideri Alberto Fujimori döneminde ölüm mangalarını yönettiği belirlenen Montesinos'un faaliyetlerini bu paralarla yürüttüğü iddia edildi. CIA, Montesinos'un yasadışı faaliyetlerini Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'na bildirdiklerini, ancak bu uyarıların "birileri" tarafından hasıraltı edildiğini iddia etti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır