kapat
06.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Helmut Kohl'ün eşi intihar etti


Geçen ay oğlunu Elif Sözen ile evlendiren Helmut Kohl'ün eşi Hannelore Kohl veda mektupları bırakarak canına kıydı
Almanya'nın efsanevi Başbakanı Helmut Kohl'ün eşi Hannelore Kohl, dün Ludwigshafen'daki evinde intihar etti. 68 yaşındaki eski First Lady'nin cesedi sabah saat 11.15'te temizliğe gelen şoförünün eşi tarafından bulundu. Bayan Kohl'ün canına kıymadan önce veda mektupları da kaleme aldığı ortaya çıktı. Bunlar kocası, oğulları ve yakın dostlarına yazılmış mektuplardı.

YILLARDIR ÇOK ACI ÇEKİYORDU
Bayan Kohl 1993'te gördüğü penisilin tedavisinin yol açtığı güneş alerjisinden dolayı yıllardır güneşe çıkamıyordu. Çektiği ağrılar son yıllarda daha da artmıştı. Hatta son 15 aydır sadece geceleri birkaç kez dışarı çıkabilmişti. Bayan Kohl'ün nasıl intihar ettiği yolunda hiçbir açıklama yapılmadı. Polis, ailenin de onayıyla cesede otopsi yapılmayacağını bildirdi.

TÜM ALMANYA YASA BOĞULDU
Hannelore Kohl'ün intiharı Almanya'yı yasa boğdu. 41 yıllık hayat arkadaşının ölüm haberini Berlin'de katıldığı bir toplantıda öğrenen Helmut Kohl hemen Ludwigshafen'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Rau ve Başbakan Schröder de Kohl'e gönderdikleri başsağlığı mesajlarında Bayan Kohl'ün herkesçe takdir edilen bir insan olduğunun altını çizdiler.

Evlenmeye tam 2000 mektupla ikna oldu
Hannelore Kohl, eşi Helmut Kohl ile 15 yaşındayken tanıştı. O yıllarda Helmut Kohl 18 yaşındaydı. Helmut Kohl, Bayan Kohl'ü evlenmeye ikna edebilmek için tam 2000 tane aşk mektubu yazdı. 1960 yılında evlenen çift, o günden bu yana hiç ayrılmadı. Tüm hayatını Helmut Kohl'e adayan Bayan Kohl, en zor günlerini 1998 yılında yaşadı. Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra hakkında açılan yolsuzluk iddiaları ile zor durumda kalan Helmut Kohl'den desteğini bir an olsun çekmeyen Hannelore Kohl, bu iddialarla ile ilgili olarak "Biz 2'nci Dünya Savaşı'nı, Berlin Duvarı'nın yıkılışını gördük. Bu söylentileri de aşmayı elbette biliriz" demişti.

Gelini Elif için 'Bir tanem' derdi
Hannelore Kohl, her fırsatta gelini Elif'i çok sevdiğini söylüyordu. "Elif çok cana yakın, esprili ve iyi kalpli bir insan" diyen Hannelore Kohl, Elif'in mesleğindeki başarısıyla da gurur duyduğunu söylüyordu. Küçük oğlu Peter'in bir Türk kızı ile evlenmesine çok olumlu baktığını söyleyen Bayan Kohl gelini için "Elif gibi iyi eğitimli ve kültürlüsü çok zor bulunur. Gelinimizin ailesiyle de çok iyi anlaşıyoruz" diye konuşmuştu. Düğünden önce kendisiyle yapılan röportajda düğüne sağlık problemleri yüzünden gelememenin kendisini çok üzdüğünü söylerken, çifte hayatları boyunca mutluluklar dilemişti.

Her zaman eşinin arkasında durdu
Hannelore Kohl, Hitler'in iktidara geçmesinden birkaç hafta sonra 7 Mart 1933'te Berlin'de doğdu. Altın sarısı saçları ile Barbie bebek diye tanınan Hannelore 1948'de Helmut Kohl'le tanıştı. 1960'ta evlenen çiftin iki oğlu oldu. Kocasının 1973'te Hıristiyan Demokrat Parti Başkanı olmasından itibaren en büyük destekçisi haline geldi. İri yapılı 1.90 metre boyundaki kocasının yanında, naif ve ince yapısıyla dikkat çeken Hannelore, Helmut Kohl'ün tarihe geçmesinde büyük rol oynadı.

Onaltı yıllık Kohl iktidarı sırasında Hannelore, iki Almanya'nın birleşmesinden Sovyetler'in dağılmasına kadar birçok olaya şahit oldu. Kendisini ve çocuklarını basından uzak tutmayı başardı. Son röportajında "Hastalığımla sonuna kadar savaşacağım" diyordu. Son yıllarda kendini hayır işlerine adadı. Bu dönemde iki de yemek kitabı yazdı. Kitaplar çok satanlar listesine girdi. Ancak daha fazla dayanamadı ve canına kıyıp acısını dindirdi. Ama Helmut Kohl için acı yeni başlıyor...


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır