kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Her gece bir başka âlem


Eski zaman şarkılarında "aziz" diye tanımlanan İstanbul, gece aleminin fokur fokur kaynadığı bir kazana dönüştü.
Yeni açılan mekanları sırayla her gece teftişe çıksanız yaz biter İddia ediyoruz! New York ve Londra'dan sonra dünyanın üçüncü büyük gece alemi İstanbul'da var. Hele bu yaz tam bir bomba! O kadar çok yer açıldı ki hepsine gitmeye kalksanız ömrünüz yetmez. Buyrun...

Havana şimdi Chinawhite oldu
Ortaköy'deki Havana baştan aşağı değişerek bu yıl Chinawhite olarak hizmet veriyor. Orijinali Londra'da bulunan ve dünyaca ünlü isimlerin üyesi olduğu mekan, Fehmi Zorlu ile ünlü mimar Ali Kemali'nin ortak işletmesi. Chinawhite'ta amaç eğlenenleri evinde hissettirmek ve 'parti veriyor' havası yaratmak. Ancak 'bir yaşam felsefesi' olduğu iddia edilen Chinawhite'a girmek çok kolay değil. Güvenlik işi sıkı tutuyor.

Chinawhite da her gün açık; üstelik hiçbir gün giriş ücreti yok. 120 kişilik VIP restoranında mönü yok ve yemeğe gelen müşteri önceden ne yiyeceğini bilmiyor. Yani Allah ne verdiyse!

Minderlerle donatılan Chinawhite'ta yerin içine gömülü bir Boğaziçi bar var. Orta bölümdeki Tayland Bar yıldız kubbesi ile dikkat çekici. Ayrıca bir de şampanya bar var. Burada da şampanyaseverler keyif yapıyor. 02.00'den sonra Chinawhite'ta müzik sona eriyor. Bundan sonra mekanın üst bölümünde, panjurlar içinde özel bir club ortamı başlıyor. Ama buraya da VIP kontrolü sonrasında giriliyor, 700 kişiden fazla müşteri alınmıyor. Yerli ve yabancılardan oluşan 15 kişilik DJ ekibi ile müziklerde çok iddialı olan Chinawhite'ta İngilizler'in ağırlıkta olduğu bir yönetim ekibi var. (0212 259 54 80)

Levent'in orta yeri orman
İzzet Çapa'nın patronluğunda açılan Tropical Jungle, eğlence hayatına yeni bir boyut kazandırdı. Levent'teki eski Dedikodulu Berdush'un yerine açılan Tropical Jungle üç kuşağa birden hitap ediyor. Çocukların ve büyüklerin aynı anda gidebildikleri Jungle'da yemyeşil bir yağmur ormanı görüntüsü hakim... İçinde şelale akıyor, devasa filler, goriller ve birçok hayvan maketleri bulunuyor. Ayrıca maymun, timsah, yılan, balık ve yüzlerce çeşit kuştan oluşan birçok canlı hayvan da var. İzzet Çapa, bu hayvanların bakımı için park ve bahçeler Müdürlüğü'nden izin almış. Jungle sadece restoran olarak hizmet veriyor. 00:30 gibi kapanan mekanda fiyatlar kişi başı ortalama 15 milyon ile 20 milyon lira arasında. (0212 284 80 89)

Komedinin kulübü olur mu, olur
Kuruçeşme'deki Q Banas bu yaz Mehmet Ali Açılmış, Selahattin Duman ve bir finans kuruluşunun ortaklığında Komedi Club oldu. Mekan yalnız pazar günleri kapalı.

Her gün Polonyalı Yolanda sahneye çıkıyor. Yolanda kabarelerde rol alıp, sunuculuk yapıyor. Programın müzikal bölümünü Aşkın Nur Yengi üstleniyor. 23.00'te başlayan şov, sabah 04.00'e kadar devam ediyor. Stand-up gösterileri de var. Şovu izlemeye gelenler 20 milyon lira olan ilk içki parasını ödüyor.

Laila'da değişiklik var
Şefik Öztek, Kuruçeşme'deki Laila'nın tek patronu... Baştan aşağı değişen Laila, bu yaz da geçtiğimiz yıl olduğu gibi alemin bir numarası. Laila'nın içinde dokuz ayrı mekan bulunuyor.

Shasibala bu yıl bir bölümü Dragon, bir bölümü de Mayadrom içinde kışlığı bulunan Mori Sushi ile hizmet verecek.

Metin Fadıllıoğlu'nun geçen yıl işlettiği 29'un yerine bu yıl Ahmet Çapa Park Şamdan'ı açmış.

BUZZ MOON OLDU
Laila'nın deniz kenarında geçen yıl Hunal's olan bölümünde bu yıl Ari Acıman, Sabi Totah ve Abdullah Oğuz'un sahibi olduğu Le Cigare hizmet verecek. Karaköy Balıkçısı olan bölüm ise bu yıl Kemal Koç'un Le Select'i olarak işletiliyor.

Laila'nın orta bölümündeki Divino Bar, bu yıl Abdullah Özmelek tarafından Cafe De Paris'nin yazlığı olarak değiştirildi. Geçen yıl büyük beğeni toplayan Buzz Bar ise Laila'yı simgeleyen Moon Bar oldu. Değişmeyen tek bölüm Hakan Bingöl'ün sahibi olduğu Mezzaluna...

Haftanın yedi günü açık olan Laila'da giriş hafta sonları 20 milyon lira. Restoranlarda fiyatlar ortalama 25-35 milyon lira. Pazar günlerinin sinema klasiği bu yıl da devam ediyor. Geçen yılki Laila kredi kartları bu yıl geçerli değil. Bu yıl Shop&Miles kartları ile Laila'ya gelenler, puan toplayacak. Öyle değil mi Alanson?.. (0212 227 56 56)

Eller havaya kalksın

Cat Walk
Harbiye'deki eşsiz manzarasıyla ve çaldıkları müziklerle kanımızı kaynatan Cat Walk da bir Çapa mekanı. Cat Walk bu yaz özel gecelere ev sahipliği yapacak. Her hafta farklı temada partiler düzenlenecek. (0212 231 03 56)

Şamdan
Etiler'deki Şamdan bahçesini açtı. Gece restoranda başlıyor, sonra barda devam ediyor. Bir kişi ortalama 40-50 milyon lira hesap ödüyor. (0212 257 30 42)

Süleyman Nazif
Haziran başından beri Yeniköy'deki yazlık mekanında hizmet veren Süleyman Nazif şahane boğaz manzarasıyla İstanbullular için iyi bir alternatif. Mekanın en belirgin özelliği yerlere atılmış minderler. Giriş ücreti yok. Gece 04:00'e kadar sürüyor. (0212 225 22 44)

Nu Pera Teras
Beyoğlu gece hayatına hareket getiren Nu-Pera bulunduğu apartmanın teras katında Nu-Teras'ı açtı. Mükemmel dans ortamına bir de Haliç manzarası eklendi. Süper oldu. Giriş ücreti yok. Bira 5 milyon lira.(0212 245 60 70)

Süreyya 3
O da nesi demeyin. Süreyya 3 bir tekne ismi. Ve bu tekne sizi Boğaz'ın ve lezzetin karşı konulmaz cazibesine davet ediyor. Mönü Bebek'teki New Yorker restoranın mönüsünden seçilen yemeklerden oluşuyor. Ayrıca beş kişiden 100 kişiye kadar olan VIP partilerinizi de bu mekanda verebilirsiniz. Kişi başı fiyat 65 dolar. Rez: (0212) 287 52 95.

Sibel Arna


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır