kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bahçenizi de giydirin


Yemyeşil bir bahçede keyif çatmak gibisi var mı?
Ama bahçeye evin bir parçası gözüyle bakmazsanız olmaz... Mobilyasına ayrı, çiçeğine çimine ayrı özen göstermek gerekiyor. Tabii bahçenin de trendi var: En çok kullanılan renkler maviyle beyaz. Egzotik fenerler revaçta, en çok kullanılan malzemeler ise ahşap ve hasır

Önce karar verin; nasıl bir bahçe istiyorsunuz? Eşyaların malzemesi ne olacak? Ne de olsa bahçe mobilyaları artık çok çeşitlendi... En dayanıklı ve en çok kullanılanı tik ağacı. Gemi ve tekne yapımında da kullanılan bu ağaç, sert hava koşullarından kesinlikle etkilenmiyor. Ahşap bahçe mobilyaları grubunda yer alan diğer ağaçlar, sedir, ıroko ve rattan ağacı... Hepsi sert olduğundan dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Piyasada ahşap görünümlü plastikler de var, haberiniz olsun! Hava koşullarına karşı yüksek direnci olan plastik mobilyalar, renk alternatifi, hafifliği ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor.

HAMAK KEYFİ
Mobilyanızı aldıktan sonra sıra minderde. Minder seçerken dikkat: Zamanla çökmeyen, deforme olmayan, alev almayan, leke tutmayan ve su geçirmeyen minderleri tercih edin.

Bahçenize şemsiye almak ya da almamak sizin tercihiniz. Ama aklınızda bulunsun; ahşap gövdeli şemsiyeler, alüminyum gövdelilere kıyasla çok daha dayanıklı. En keyifli unsuru, en sona bıraktık: Hamak keyfi! Son yıllarda şık ve kullanışlı hamak modelleri tasarlanıyor.

Garden Life: Garden Life'ın ürün yelpazesinde tik, sedir, ıroko ve rattan ağaçlarından üretilen mobilyalarla plastikten tasarlanan ürünler var. Açılıp kapanabilen işlevsel masa ve sandalyeler, oturma grupları, değişik ebatlarda sehpalar, kanepe ve koltuklar, salıncaklar ve tekerlekli şezlonglar mevcut. Merkez showroom'u Çatalçeşme'de. Tavana asılan hasırlı ve minderli koltuklarının fiyatı 1.200 dolar. Tropicane: Ankara Karum'da yer alan mağazanın mobilyaları görülmeye değer. Pittoresco: Ünlü İtalyan firması Unopiu'nun bahçe mobilyalarını satan mağazanın geniş bir hamak koleksiyonu var. İstanbul Moda'da yer alan Pittoresco'da ayrıca değişik boy ve genişliklerde, dikdörtgen ve dairesel olan şemsiyeler de bulunuyor. Hamaklar ortalama 1 milyon 520 bin liret, şemsiyeler ise 1 milyon 185 bin liret.

İca: Kozyatağı'ndaki firma, ağırlıklı olarak tik ağacından bahçe mobilyaları satıyor. Diğer ürünleri ise alüminyum, yandan ayaklı ahşap şemsiyeler ve hasır görünümlü "loyd loom" mobilyalar...Tik mobilyalar 1500-7000 dolar arası.

Mudo: Ünlü giyim firması bahçe mobilyaları konusunda yılların mobilya satıcılarına taş çıkartıyor. Özellikle bambu koleksiyonu ve şezlong gibi yatabilen hasır koltukları çok güzel. Bahçenizi süslemek, fener sehpa gibi aksesuvarlar almak istiyorsanız da Mudo'ya uğrayabilirsiniz.

Mobilya almak ve hamak kurmakla iş bitmiyor. Çimin bakımlı, çiçeğin hoş kokulu olması şart. Siz yapamıyorsanız işi uzmanlarına bırakın.

ÇİM, ÇİÇEK OLAYI
Pemtaş: Küçükçamlıca'da bahçe tasarımı, sulama ve peyzaj uygulamaları yapan firmadan antik küpler, at arabaları ve yer döşemeleri de temin edebilirsiniz. Tel: (0216) 325 55 75.

Aktaş Floristlik: Avrupa ülkelerine ihracat yapan firmanın ürünleri arasında aranjmanlar, paket ve kağıt süsleri, kuru çiçekler, sepetler de var. Tel: (0212) 504 35 01.

Euro Flora: Kuru çiçek düzenlemeleriyle tanınan firma üç kata yayılmış çok geniş bir mekanda hizmet veriyor. Ayrıca hasır sepetler, seramikler, saksı çeşitleri, bahçe mobilyaları ve aksesuvarları da satıyor. Tel: (0212) 295 37 71.

Aslan Fidanlığı: Tarabya'daki, istediğiniz tür bitkileri bulabileceğiniz bu serada bahçe malzemeleri, çim biçme makineleri, aksesuvarlar ve sepetler de var. Tel: (0212) 262 22 77

Ne var ne yok

Erkeklere özel
Amerikalı erkeklerin vazgeçilmez giyim markası Dockers yaz için birbirinden rahat ürünlerle karşınızda. Şort, bermuda, pantolon, gömlek ve tişörtden oluşan koleksiyon Leonardo Di Caprio'nun oynadığı Kumsal filmindeki egzotik manzaralardan esinlerek hazırlanmış. Bu arada dünyaca ünlü markamız Damat Tween'de yüzde 40 indirim günleri başladı. Damat-Tween'deki şık ve çekici zengin seçenekleri kaçırılmayacak fırsatlarla alabilirsiniz.

Hayatının yarışması
Coca-Cola, herkesi hayatın tadını anlatmaya davet ediyor. Coca-Cola bu daveti, "Hayatının yarışması" başlığını taşıyan, öykü, fotoğraf ve öykülü fotoğraf olmak üzere üç kategori altında gerçekleşecek yarışmayla yapıyor. Hayatın içinden kesitler sunan fotoğraflar ya da fotoğraflı öykülerini 25 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında gönderen herkesi sürpriz hediyeler bekliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır