kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ruhun gıdası


Senfoni böyle olur

Tool / Lateralus (Virgin / EMI)
Amerikalı hardcore grubu Tool, yeni albümü 'Lateralus'u çıkarır çıkarmaz Billboard'a bir numaradan giriverdi. Son zamanlarda tekrar, özellikle ABD gençliğinde, tabiri caizse "moda" olan sert müzik, günümüzün Korn, Limp Bizkit gibi trendy gruplarıyla tam gaz devam ediyor. Bu iyi bir şey. Zira bir zamanlar "Müzik hep kendini tekrar edip duruyor. 2000'lerde ne yapacağız, bilmiyorum" diyen Metallica'nın ukala Lars Ulrich'ini yanlış çıkarıyor. (Hih hih!) Ama bu grupların içinde Tool'un iyice ayrıksı bir yeri var: Progresif rock ritimleriyle ağır sözleri, bir nevi Radiohead yoğunluğunda birleştirmeyi başaran Tool'u belki enteresan kliplerinden hatırlarsınız. Bizce bu albümleri bir şaheser niteliği taşıyor. Meraklıları kaçırmasın.

Gel bebeğim, gel...

Crazy Town / The Gift of Game (Columbia / Sony)
Come my lady, come come my lady... 'Butterfly' isimli kıvrak bir rock parçası terennüm ediyoruz. Şarkıyı söyleyen çocukları MTV'den, Number One'dan ve sair müzik kanalından her gün düzenli olarak dinliyor, seyreyliyorsunuz. E buyrun albümlerine o zaman... 'The Gift of Game' yeni değil aslında ama işte, sözünü ettiğimiz o modern rock patlamasının mahsulü bunlar... Crazy Town'un farkı Avrupa'da da tutması. Gayet eğlenceli, Dog Eat Dog ayarında bir müzik yapan bu cici çocukları bir denemenizi tavsiye ederiz.

Rock ruhu iki kere vurdu!

The Soul of Rock (BMG Müzik)
Ruhumuz rock'a teslim zaten de, doğrusu böyle enteresan iyilikte bir karışım beklemiyorduk. Abandone olduk. Karışık albümlerden zamanında çok yara alan hassas ruhumuz, her zamanki gibi ihtiyatlıydı. Ama 'The Soul of Rock' karşısında çaremiz kalmadı. Pes ettik. İçindekilere dikkat: Tom McRae, Kent, Anouk, Midge Ure, Him, Fools' Garden, The Waterboys ve daha neler neler... Özellikle, ayıptır söylemesi, hastası olduğumuz Tom McRae ve H2000'de keşfettiğimiz Him'in parçalarını dinlemek babında ilaç gibi geldi. Önyargılarımızdan kurtulduk. Hayırlı olsun.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır