kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Meclis jet hızıyla tatile girdi


Muhalefet boykot edince iktidar partileri arasında muhalifler çıktı, ancak kriz çabuk aşıldı
TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim 200'den bu yana sürdürdüğü yoğun mesaisine dün nokta koyarak, 1 Ekim'de yeniden iş başı yapmak üzere 3 aylığına tatile girdi. Ancak iktidar ortaklarının Anayasa değişikliklerini gerçekleştirmek üzere TBMM'yi 17 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağırmayı planlamaları, vekillerin umduklarından daha kısa süre tatil yapmalarına neden olacak.

Kapatılan FP'nin bağımsız kalan milletvekilleri ile DYP'nin boykot ettiği Meclis'in son mesai gününde Genel Kurul toplam 93 maddelik 7 tasarıyı, yaklaşık 3 saatte yasalaştırdı. Muhalefetin çıkışını alkışlarla karşılayan iktidar ortakları arasında Hazine arazilerinin satışına öngören yasanın görüşmeleri sırasında yaşanan kriz nedeniyle toplantıya yaklaşık 2,5 saat ara verildi. Liderlerin araya girmesiyle anlaşma sağlandıktan sonra, tasarılar aynı hızla geçirildi. Genel Kurul'da Olağanüstü Hal'in uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin kabulüyle başlayan son gün maratonu, yapı denetimi yasa tasarısının kabul edilmesiyle sona erdi.

ECEVİT: MECLİS'İ KUTLUYORUM
Başbakan Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da, çalışmalar tamamlanana kadar Genel Kurul'da hazır bulundular. Ecevit ve Yılmaz, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy'un Genel Kurul'u "1 Ekim 2001 Pazartesi günü saat 15.00'te toplanmak üzere" kapatmasının ardından önce birbirlerini, ardından da bakanlar ve milletvekillerini tokalaşarak tebrik ettiler. Ecevit, TBMM'den ayrılırken, "Meclis çok verimli çalıştı. Memleket hayrına olduğuna inandığım pek çok yasayı çıkardık. Meclis'i kutluyorum" dedi. Ecevit, muhalefetin protestosu için ise "İstedikleri gibi konuşuyorlardı. Şimdiye kadar Meclis'te çalıştılar da şimdi niye ayrılıyorlar anlayamadım. Kendi takdirleridir" diye konuştu. TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy da, 21. dönemde rekor kırıldığını ve çıkartılan yasa sayısının 321'e ulaştığını açıkladı. Genel Kurul'dan sonra, milletvekilleri baklava partisiyle yaz tatiline girdiler. MHP Grup Başkanlığı, Hacıbaba'dan aldırdığı 10 kiloluk baklavayı kuliste ikram ederken, muhalefet son günü boykot ettiği için baklavayı da yemedi.

Şebnem HOŞGÖR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır