kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Gerçek ortaya çıktı


Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Tuzla Gölü ile ilgili polemiklere son noktayı koydu: "Kurumanın tek nedeni; denizle olan bağlantının kesilmesi..."
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Tuzla Gölü'nün kurumasına, gölün denizle bağlantısının kesilmesinin yol açtığını açıkladı. Kurumanın bazı çevrelerin iddia ettiği gibi "deprem habercisi" olmadığını vurgulayan Üşümezsoy, "Tuzla Gölü denizden beslenmekteydi. Denizden su girişi sona erdiği için kuruma olmuştur. Olayın depremle ilgisi yoktur. Zaten Tuzla civarında büyük bir deprem beklenmiyor" dedi.

Kuraklığın depremle ilgili olmadığını belirten bir diğer uzman, Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ahmet Ercan da, "Kuruma, göle su girişi olmamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca çevredeki kollektörlerin olumsuz etkilerinin de incelenmesi gerekmektedir. Yoksa göz göre göre bir insanlık suçu işlenmeye devam edecektir. Göldeki canlı türlerinin yaşaması için bir an önce önlem alınmalıdır" diye konuştu. Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise gölden su çekilmesini deprem habercisi olarak tanımlayacak hiçbir veri bulunmadığının altını çizdi ve şunları söyledi: "Deprem ihtimalini Tuzla Gölü'nün kurumasına bağlamamız yanlış olur. Eğer etrafta anormal bir şeyler olsaydı, başka yerlerde de anormal olaylar yaşanırdı. Kurumanın depremle bir ilgisi yok."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır