kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


Vatikan'ı zora sokan fresk
İtalya'daki müslüman gruplar, Bologna Katedrali'nde, Hz. Muhammed'in cehennemde yanışını tasvir eden freskin kaldırılması için Vatikan'a baskı yapmaya başladı. Giovanni da Modena'nın The Last Judgement adını verdiği freskinde çıplak tasvir edilen Hz. Muhammed bir yılana sarılıyor. Hz. Muhammed'in yanında ise kendisini bekleyen bir Şeytan bulunuyor.

Castro halefini ilan etti
Geçtiğimiz günlerde başkent Havana'da yaptığı bir konuşma sırasında fenalaşan Küba lideri Fidel Castro kendisinden sonra gelebilecek kişiyi açıkladı: Kardeşi Raul... NBC Televizyonu'na verdiği röportajda Castro, "Raul çok sağlıklıdır. Benim yerimi alabilir" dedi. Bayılmasıyla ilgili olarak da "TV karşısında sızmak gibiydi. Soğuk terler boşaldı. Gerisini biliyorsunuz" açıklamasını yaptı.

Gaylerin yeni yeri Londra
İngiliz Independent gazetesine göre, gelecek sonbahardan itibaren gayler başkent Londra'da resmen çift olarak tanınacak. Özel bir dairede evlenebilecek olan gaylere özel "beraberlik kayıt büroları" açılacak. Bu bürolara mektupla başvuran çiftler, 3 ay içinde evlenebilecek. Evlilik masraflarının 100 dolar olduğu açıklandı.

Bıyıkları kesmedi, işten oldu
Hindistan Havayolları, tüm uyarılara rağmen pala bıyıklarını kesmeyen Victor Joynath De adlı bir erkek hostesini (steward) yer görevine çekince olay oldu. 20 yıldır stewardlık yapan De, "Bıyıklarımı 25 yıldır kesmedim. Turistler de seviyor" diye konuştu. Havayoluna dava açan De, "Şimdiye kadar akılları nerdeydi?" diye sordu. Şirket sözcüsü, "Bıyıkları, şirketimizin hazırladığı yeni kılık kıyafet kurallarına uymuyor" açıklaması yaptı.

Gizli Servis'in ayıbı
ABD Başkanı'nı korumakla görevli Gizli Servis ajanları, dini bir toplantıya katılan Müslüman örgütlerinin liderlerinden birini, Beyaz Saray'dan kovdu. Gerekçe olarak da Abdullah Alarian adlı Filistinli'nin gençliğinde İslami terörü yaymak suçundan tutuklanması gösterildi. Beyaz Saray olaydan dolayı müslümanlardan özür diledi. Gizli Servis ajanları, Alarian'ı geri çağırmak istedi ancak Alarian kabul etmedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır