kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

'Altın kafes'te yatacak


Sırp Kasabı Miloseviç, Lahey'de, hücrelerin her birinde TV, duş, lavabo ve kahve makinesi bulunan konforlu bir hapishanede kalacak
Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesi (USSM) yetkilileri, 'suçu kanıtlanıncaya kadar herkes masumdur' ilkesi gereği her mahkuma rahat hapishane koşulları sağlıyor. Miloseviç'in tutulduğu USSM'ye ait Scheveningen Hapishanesi'nde her katta 12'şer mahkum kalıyor. Tek kişilik hücrelerin her birinde pencere, televizyon, duş, lavabo, tuvalet ve kahve makinesi var. Uydu yayınlarının seyredilebildiği televizyonlar Sırp ve Hırvat kanallarını da gösteriyor. Hapishane'de iki de 'eş odası' bulunuyor. Mahkumlar, bütün günü bu odalarda eşleriyle birlikte geçirebiliyorlar. Hapishanede 50 gardiyan, 1 psikolog, 22 görevli bulunuyor. Mahkumlar akşamları kilitli tutuluyor. Kalan sürede kendi katlarında gezebiliyorlar.

MAĞAZA BİLE VAR
Hapishane'nin içinde mahkumların Balkanlar'a özgü yemekleri alabilecekleri bir mağaza ve yakınlarını arayabilecekleri iki telefon hattı da var. Miloseviç'e de diğer mahkumlar gibi her ay 40 Sterlin (yaklaşık 70 milyon TL) değerinde telefon kartı verilecek.

Hapishane'de Bosna ve Kosova savaşları sırasında çeşitli suçlar işleyen generaller ve siyasi liderler bulunuyor; Miloseviç, mahkumların 'en rütbeli' olanı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır