kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

Win-Türkçe
ASCII

 

Sen neymişsin be Anna!


Biz onu 'Eleni'nin hayaleti zannediyorduk! Meğer Yunanistan'da tipini, giyim tarzını çoktan değiştirmiş, seksi imajını yapmış bile Anna Vissi. 'Yunanlı dilber' Vissi yeni albümü 'Kravgi-Çığlık'la geliyor
Geçen yaz birbirinden iyi albümlerin art arda çıktığı bir dönemde "Eleni" isimli bir parça çalmaya başladı radyolarda. Parçayı kimin söylediğini uzun süre kimseler bilmedi. "Eleni" kulaktan kulağa yayıldı. İşin ilginç yanı bir müzikmarkete gidip de "Eleni'nin albümünü istiyorum?" dediğiniz zaman, "böyle bir albüm yok" yanıtıyla karşılaşmanızdı.

Daha sonra "Eleni"nin Kıbrıs doğumlu bir Yunanlı olan Anna Vissi'nin 90'lı yılların başında Yunanistan'da çok popüler olan albümünden bir parça olduğu ortaya çıktı. Hemen ardından da Sony Müzik, Anna Vissi'yi, en iyi parçalarını bir araya topladığı bir albümle buluşturdu müzikseverlerle. Anlayacağınız bir Eleni ve Anna Vissi fırtınası sürdü gitti.

KOMŞUNUN JENNİFER LOPEZ'İ
Oysa Eleni şarkısı ve Anna Vissi'nin ülkemize ulaşan görüntüleri, Yunanistan'da çok eskilerde kalmıştı. Bu şarkının getirdiği şöhretle Anna Vissi müzikal anlamda çok yol kat etmiş, üstelik görüntüsünde de büyük değişiklikler yapmıştı.

Anna Vissi'nin çok satan Yunan dergilerinden birinde yayınlanan fotoğrafları elimize geçip, yeni albümü "Kravgi - Çığlık"ı dinleyince anladık bu büyük değişikliği. Jennifer Lopez'e benzemenin marifet sayıldığı günümüzde, Anna Vissi de doğru yolu bulmuş. Saçları, teninin rengi, parlak renkli büstiyeri, pozlarıyla Anna Vissi "komşu"nun Jennifer Lopez'i olma yolunda...

Hayatı boyunca en çok Janis Joplin ve Aretha Franklin'den etkilendiğini açıklayan Anna, buram buram kendi köklerinden ezgiler kokan, modern dans ritimleriyle desteklenen parçalarına, bir de yeni görüntüsü eklenince yüksek rakamlı satışlara ulaşmayı garantiliyor.

Pınar Çelikel


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır