kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

Win-Türkçe
ASCII

 

Ajanda Konser


BREZİLYA ESİNTİLERİ
Hyatt Regency İstanbul, Latin Müziği tiryakilerini Brezilya gecelerinde ağırlamaya hazırlanıyor. Brezilya'dan gelen üç grup; Hamilton De Holanda, Com Dominio Do Sax, Gisa Pithan 4-7 Temmuz arasında otelin 'gizli bahçesi'nde konser verecek, geleneksel tatlardan aperitifler de sunulacak. Tel: 0 212 225 70 00, İstanbul.

JAZZ-HİP HOP BİRLİĞİ
Hip-hop'un jazz müziği ile ruh birliği içinde olduğunu ilk albümü "Jazzmatazz 1"la kanıtlayan Guru, 11 Temmuz'da Hip Productions organizasyonuyla bir konser verecek. "Streetsoul"da "Keep Your Worries" ve "Timeless" ile sükse yapan Guru konseri Maslak Venue'da. Tel: 0 216 454 15 55, www.biletix.com.

ENKA'DAN İKİ KONSER
Enka Vakfı'nın 13 yıldır düzenlediği sanat etkinliklerinde bu hafta kaçırılmayacak iki konser var. İlki Yeni Türkü'nün konseri, not edin 3 Temmuz'da. Bülent Ortaçgil konseri ise 10 Temmuz'da. İstinye'deki Sadi Gülçelik Spor Sitesi'nde.

Tel: 0 212 276 22 14, İstanbul.

SERGİ

TÜRK SANATÇILARA ÜÇ ÖDÜL
18 ülkenin katıldığı Uluslararası İllüstrasyon Bienali'nden Türkiye'ye ödül geldi. Kitap resimleme sanatının orjinalleri ile basılmış kitaplarının bir araya getirildiği bienalde Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. İsmail Kaya, Marmara Üniversitesi'nden Dekan Yrd. Nazan Erkmen ve illüstrasyon sanatçısı Feridun Oral'ın ödül aldığı bienal, şu sıralar Japonya'yı kasaba kasaba dolaşıyor.

ANKARA TUVALİ
Kızılay Meşrutiyet Caddesi'ndeki A Stüdyo, Zeki Çetinkaya-Hüseyin Macar resim atölyesinin çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Bugün, serginin son günü. Tel: 0 312 418 67 97, Ankara.

'DOSTLUK' SERGİSİ
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde "Geleneksel Kore Giysileri Defilesi" düzenliyor. 100'e yakın kıyafetin sunulacağı sergiye iki ülke dostluğunu simgelemek amacıyla Türk mankenler de katılacak. Sergi 6 Temmuz saat 20.00'de. Tel: 0 312 468 48 22, İstanbul.

VİTRİN

ÇİZGİROMAN KAZANDİBİ'NDE
24 sayfalık yeni bir çizgiroman dergisi piyasaya çıktı: Kazandibi. Suat Gönülay, Uğur Durak ve Şahin Erkoçak bu kez kendi dergilerinde. Yürek söken öyküleriyle tanıdığımız Suat Gönülay hem kendisi için yazacak hem de Sencer takma adıyla çizen Şahin Erkoçak için. İlk hikaye, reenkarnasyon olayını anlatan "Araf". "Hızlı Gazeteci" Necdet Şen, Meral Onat, "İlişikler" Mehmet Ersoy, Çetin Küçük, Turgut Yüksel, Eda Oral ve Vullemin de dergide.

BİR BAS MASALI
Türk müziğini çoksesli klasik gitarla çoksesli yorumlayan Kamil Erdem, "Bir Bas Masalı" ile karşımızda. Bas gitara davul, kökrek, tumba eşlik ediyor. Kalan Müzik'ten çıkan albümde Cole Porter'ın ünlü caz standartı "Every Time We Say Good Bye" da yorumlanıyor.

Hazırlayan: Zeynep Kurtbay Pirebaş, e-mail: zkurtbay@sabah.com.tr


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır