kapat
30.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

Win-Türkçe
ASCII

 

Ben Tarık o Tarkan


Üç ay ekranlarda gözetlendikten sonra, dışarı çıkar çıkmaz soluğu stüdyoda alan Tarık albümünde iddialı
Tarık, genelde sinirli bir insan olarak gördük seni. BBG'deki kısıtlamalardan dolayı mı öyleydin? (Serap Selan)

Evet BBG'deki kısıtlamaların da etkisi var tabii ki. Ama programın o anki akışında beni öyle göstermiş olabilirler. Ancak birbirinden farklı 15 insana ilk iki hafta alışamadım doğrusu.

Bundan sonraki kasetinize başka bir sanatçının bestesini koyacak mısınız? (Salih İşitmezoğlu)

Ben sadece kendi şarkılarımı söylemek istiyorum ancak çok beğendiğim ve beni derinden etkileyen, illa okuyacağım diyeceğim bir şarkı olursa okurum.

Şu anda çok ünlüsünüz; yıllardır bu işi yapan birçok kişiden fazla sattı kasetiniz. Sizce bu haksızlık değil mi? (Berçin Doğan)

Benim yıllarca beklemem de bir haksızlıktı belki... Bu kadar ilgi görmek niye haksızlık olsun? İlgiyi başkaları gösteriyor ben de bu ilgiyi kabul etmek zorundayım. "Ay bana ilgi göstermeyin" diyemem.

Bestelerinizi ne kadar zamanda yapıyorsunuz, nasıl teknikler kullanıyorsunuz? (Gürer Çobanoğlu)

Aslında bunun tekniği yok. Düşündüğüm şeyleri şarkı sözü olarak kağıda döküyorum, şarkının bestesi de ortaya çıkıyor.

BBG'den sonra yaptığınız kasetle ünlü olduktan sonra görsel medyaya (özellikle Show TV) malzeme olmak sizi nasıl etkiledi? (Ümit Mackan)

Yapılan programların çoğunu yoğunluğum nedeniyle seyredemedim. Ama olumlu olduğunu düşünüyorum.

Daha çok acemisin birincisi; niye sahnede rahat davranamıyorsun? Kasetini aldım çok acele etmişsin galiba, korkma eğer iyiysen yarışma unutulsa bile unutulmazsın. (Tuncay Dolmacı)

Değerlendirilebilecek bir görüş. Aslında çoğu şeye ben karar vermiyorum. Karar verme mekanizması içinde ben de varım ama; herkesle birlikte bir fikirde birleşip bir şeyler yapmak zorundayım. Bu işi profesyonelce yapan şirketimin de kararları var. Kasetimde düzenlemeler konusunda beni çok rahatsız edecek bir şey yok. Ancak biraz daha zaman olsaydı daha iyi sound'lu bir kaset olabilirdi ama ben bu haliyle de memnunum.

PACO TARIK
* "Biri Bizi Gözetliyor" mu sizi meşhur etti ? Yoksa siz mi "Biri Bizi Gözetliyor"u? (Nevin Yaşar)

Bence program kendimi ifade etmem açısından tam bana göre bir programdı. Çok parlak bir program ve benim projeksiyonum birleşince ortaya iyi bir sonuç çıktı.

Eğer gerçek bir gitar virtüözü olsaydın, bu kim olurdu? Hayalkırıklıkları yaşadın mı (Dilek olayı dışında)? (Tamer Egemen Gül)

Paco De Lucia olurdu. Hayır hayal kırıklığı yaşamadım.

Melih'in o yarışmayı kazanmayı hak ettiğini düşünüyor musun? (Suat Boztepe)

Bilmiyorum bu hemen cevap verilebilecek bir soru değil, çok düşünmek lazım ve ben hiç düşünmedim.

Sık sık Tarkan ile karşılaştırılmaya başlandınız. Yıllardır bu işi yapan ve dünya çapında hamleler yapan bir sanatçıyla karşılaştırılmak gurur veriyor olmalı. (Bakır Erensel)

Açıkçası benim hiç hoşuma gitmiyor. O yıllardır bu piyasanın içinde olan bir sanatçı bense yeni girdim, bu nedenle hiç adaletli değil. Karşılaştırma olayına karşıyım, ben Tarık, o Tarkan. İkimizin de duyguları farklı, ikimizi de beğenenler var. Bu elmayla armudu karşılaştırmak gibi bir şey herhalde.

Tarık ağabey, meşhur olmak nasıl bir şey? (Armağan Özzade)

Çok güzel ve yorucu.

Merhaba! BBG'ye katıldın ve ünlü oldun. Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun, planların ne? İleride Tarkan gibi yurtdışına açılacak mısın? (Muazzez Karataş)

Sadece müzik yapmak istiyorum. Yurtdışına açılıp açılamayacağımı zaman gösterecek. Bilmiş bilmiş konuşmanın faydası yok, çalışıp görmek lazım neler olacağını. Konuşmakla olmaz.

'Duygularım öldü'
Tarık, Mersin'e ne zaman geleceksin? Burada konser vermeyi düşünmüyor musun? Belki pek haddime düşmez ama Allah aşkına Dilek'in nesini beğendin? (Gülşah Tekin)

En kısa zamanda turne programı için geleceğim. 5 Temmuz'da turneye başlıyorum, zannediyorum 15-20 gün içinde geleceğim. Dilek konusuna gelince, bilmiyorum nesini beğendiğimi ama illa bir şeyini beğenmek gerekmiyor.

Dilek sence pişman mı? Dilek'e karşı olan duyguların hâlâ taze mi?

Pişman olup olmadığını bilemiyorum, ona sormak lazım. Ona karşı olan duygularım ölü.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır