kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 
LEYLA UMAR(lumar@sabah.com.tr )

Hayat verip ödül aldılar

Turkcell ve ÇYDD'nin başlattığı ortak eğitim projesi Londra'da IPR tarafından 'Mükemmeliyet Ödülü' ile cesaretlendirildi

TÜM dünyada 6 bin 500 halkla ilişkiler profesyonellerinin üye olduğu IPR şirketi her yıl "Excellence Awards" (Mükemmeliyet ödülleri)ni çok uzun araştırmalardan sonra kazanan projelere dağıtıyor.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da olan IPR, yarışmaya 13 kategoride katılan 270 projeyi özel jürilerce değerlendirdikten ve finale kalanların sahiplerini bizzat Londra'ya iki kere çağırıp sıkı bir sözlü imtihandan geçirdikten sonra halkla ilişkiler enstitüsünün en prestijli projelerini ödüle layık görüyor.

Turkcell'in ve "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği"nin 2000 öğretim yılında başlattığı ortak eğitim projesi 32 ilde 5 bin kız öğrenciye burs verilmesini sağlıyor.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde finale kalan tek Türk şirketi 18 Haziran'da Londra'da Hilton Oteli'nde yapılan görkemli bir törenle birincilik ödülü aldı.

Projenin yaratıcılarından biri olan Prof. Dr. Türkân Saylan'ı Türk halkına tanıtmak ona saygısızlık olur. Çünkü o Türkiye'nin her ilinin, her köyüne yarım asırdan beri defalarca gidip cüzzamlıları tedavi ederken, özellikle kırsal yörelerde eğitim için can atan fakat maddi durumları buna müsait olmayan kız öğrencileri tek tek buldu; onları ve annelerini dinledi. Türkân Saylan'ın el attığı her konudaki ciddiyetini bilen Turkcell'in Halkla İlişkiler Müdürü Okşan Atilla 5 bin kız çocuğun ve annelerinin eğitimini üstlendi. Tabii, eğitime onlar kadar gönül veren Murat Vargı'nın maddi-manevi desteği ile...

VARGILAR'IN DESTEĞİ
İlkokul öğrencisiyken babasını kaybeden Murat Vargı Ankara TED Koleji'nin verdiği burs sayesinde öğrenimini tamamlayabildiğini hiçbir zaman unutmadı. Turkcell'i Türkiye'ye getirip şirketini kurduktan sonra gönlünde yatan İstanbul TED Koleji'ni kurdu. Kendi maddi olanaklarıyla 50 çocuğa burs verdi. Bursu hak eden yoksul çocukları bulma işini de aylarca kapı kapı dolaşan eşi Birgül Vargı üstlendi.

Okşan Atilla da yardımcısı Filiz Karagül'ü Balıkesir, Bilecik, Denizli, Karaman, Kastamonu, Sinop, Niğde, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Van, Muş, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Trabzon ve Gümüşhane'ye gönderdi.

2.5 ayda bu 30 ile gidip oralardaki kaymakam, vali ve Milli Eğitimcilerle işbirliği yapan Filiz Karagül şunları anlatıyor:

13'LÜK ANNELER

"OnlarIn tespit ettiği kız çocuklarının evlerine gittim; tek tek ve anneleriyle uzun uzun görüştüm. Bazı annelerin doğum kontrolünden haberleri olmadığı için 13 yaşında doğurduğunu gördüm. Anneleri bilinçlendirme kursları açarken 5 bin kız çocuğunun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yazacakları formlarda neden okumak istediklerini belirtmelerini temin ettim. Geçen yıl konuya ciddiyetle eğilen Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin katılımı ile bir basın toplantısı düzenledik. Oluşturduğumuz gönüllü ekibin 36 bin kilometre yol katederek şirketimizin 5 bin kızımızın öğrenimini nasıl üstlendiğini anlattık. 15 Haziran 2000'den bu yana Lise 1'i bitiren 1.056 kız öğrenci yaz aylarında Sağlık Bakanlığı'nın açacağı temel halk sağlığı kurslarına katılacak. 2001 öğrenim yılında ise 986 kızımız ortaokuldan mezun olarak liseye devam etme hakkı kazandı. Bu yöreleri gezdikçe ve çocuklarımızın, özellikle kızlarımızın öğrenim açlığını gördükçe yaşamımda birçok şeyin önemi değişti; projemize daha büyük bir şevkle sarıldım."

VE İKİNCİ MÜJDE
Filiz Karagül bu bilgileri Londra'da bir Çin lokantasında anlattı.

Hilton Oteli'nin balo salonunda bize ayrılan masada İngiltere'nin Halkla İlişkiler Başkanı ile Turkcell Genel Müdürü Cüneyt Türktan vardı.

Vargılar, kızları Yasemin'in mezuniyet balosunda oldukları için katılamadılar. Ama "Turkey!" diye bağırıldığı zaman bütün ışıkların, kameraların bize çevrildiğini ve Okşan'ın sahnede ödülünü alırken yüzündeki mutluluğu görünce bir gün için bile Londra'ya gitmeye değdiğini anladım.

Mutluluktan uçarak elindeki ödülle Türkiye'ye dönen Okşan Atilla ikinci bir müjde daha aldı; anne olacağını öğrenmişti!..

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır