kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Futbolda dolar 750 bin TL


Seneye de yüzde 20 indirim
Kulüpler Birliği, dün yaptığı toplantıda döviz kurunu sabitledi. Digitürk'ten gelecek yayın haklarında 1 doların 750 bin liradan işlem görmesini kabul eden kulüpler, daha sonra kendi aralarında da anlaşıp, birbirleriyle yapacakları alışverişlerde de aynı kurun uygulanmasına karar verdi. Alınan prensip kararına göre, gelecek sene başında doların Türk lirası karşılığı Merkez Bankası döviz kurundan yüzde 20 eksik hesaplanıp, o rakamda sabitlenecek.

'Bakanım biz vergi kaçırdık'
Kulüp yöneticileri, Devlet Bakanı Fikret Ünlü'yle yaptıkları görüşmede bir itirafta bulundular. Transferlerde vergilerin yüzde 40 olmasından şikayet eden kulüp yetkilileri, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'ye, "Vergi oranı yüksek olduğu için biz de rakamları eksik gösterdik. Ama vergileri yüzde 15'e indirmeniz halinde biz de rakamları doğru bildirir ve vergilerimizi usulüne uygun öderiz" diyerek vergi öderken usulsüzlük yaptıklarını itiraf etti.

Siyasilerden 5 istek
Yöneticiler, Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan ile Maliye Bakanı Sümer Oral'a da şu 5 isteği sıraladılar: 1-Avrupa'da başarılı kulüplere devlet desteği yapılsın. 2-TBMM'de görüşülen Yüksek Spor Konseyi yasa tasarısıyla ilgili kulüplerin görüşleri dikkate alınsın. 3-Spor Toto-Loto, Kulüpler Birliği Vakfı'na veya Federasyon'a bağlansın. 4-Amatör maçların giderlerini devlet karşılasın. 5-Transferlerden alınan vergi yüzde 15'e çekilsin.

ALİ ERDOĞAN

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır