kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Gerekeni yapın


Türkiye-Azerbaycan maçındaki protokol krizinden sonra Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Bakan Ünlü'ye "Devlete sırt dönülmez. Gerekeni yapın" dedi
Yaklaşık 2 yıldan beri Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile soğuk savaşa giren Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un ipini, ne ilginçtir ki, göreve geldiğinden beri en büyük desteği gördüğü Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Sayın Mesut Yılmaz çekti.

Yılmaz, 2 Haziran'daki Türkiye-Azerbaycan milli maçında yaşanan protokol krizi sonrasında Bakan Fikret Ünlü'nün arkasında yer aldı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram'ı çağırıp, protokol kriziyle ilgili bilgi alan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, daha sonra Ünlü ile başbaşa görüşerek, "Ne gerekiyorsa yapın. Sonuna kadar arkanızdayım. Devlete sırt dönülmez" deyip, Ulusoy'u kaderiyle başbaşa bıraktı.

1 haftada hazırlandı
Yılmaz'ın desteğini de alan Ünlü, Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile de görüşerek yasa değişikliğini anlattı. İki liderden de onayı alan Devlet Bakanı, bir hafta içinde hukukçularına FIFA ve Anayasa Mahkemesi karşısında sorun çıkarmayacak bir yasa hazırlattı. Ünlü, Federasyon'un özerkliğine zarar gelmemesi için de yasaya "geçici" ibaresini koydurdu.

Böylece yasa, özetle "Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu doğrultusunda ya da devlete karşı işlenen suçlardan dolayı hakkında dava açılan federasyon başkanı, Spor Bakanı tarafından 'geçici olarak' görevden alınır. Bakan 6 ay içinde genel kurulu toplantıya çağırır. Başkan'ın tekrar seçime girebilmesi için, aklanması gerekir" şeklinde oluştu

Erzik: FIFA karışmaz
Bakan Ünlü bu aşamadan sonra UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile görüşüp, 31. maddede yapılacak değişikliğin FIFA kurallarına uygun olup olmadığı konusunda bilgi aldı. Erzik'in de onayından sonra tasarı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

Bakanlar JET gibi onayladı
Ulusoy'u azlettirecek yasa tasa-rısı, Bakanlar Kurulu'ndan geçti

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün hazırlatıp Bakanlar Kurulu'nun onayına sunduğu ve Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'u azlettirecek yasa tasarısı jet hızıyla geçti. 3813 sayılı Futbol Yasası'nın 31. maddesini değiştiren tasarı, şimdi TBMM Milli Eğitim ve Gençlik Spor Komisyonu'nda görüşülecek. Tasarı komisyondan da geçerse, Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak ve kabul edilmesi halinde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'nın yetkilerini artıran yasa yürürlüğe girecek

AZERBAYCAN MAÇI YAKTI
2 Haziran'daki Azerbaycan maçında "keyfi biçimde" korsan protokol tribünü oluşturan ve seremoniyi devlete sırtı dönük biçimde yaptıran Haluk Ulusoy, bütün Meclis'i karşısına almış oldu.

Tayfun BAYINDIR

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır