kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

KISA KISA KISA


MHP'li bakanlardan "kapatma yanlış olur" mesajı
MHP'li bakanlar, FP'nin kapatılmasının yanlış olduğunu belirtti. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, FP'nin kapatılmasıyla hiçbir şey elde edilemeyeceğini söyledi. Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp sine-i millete dönüş tartışması için "Zamanı değil" dedi. Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu da, kapatılması yerine, partiye para cezası verilmeli" diye konuştu.

Tayyip Erdoğan'la yemek yiyen bürokrata soruşturma açıldı
FP'den ayrılacak yenilikçilerle parti kurma çalışmalarını sürdüren Tayyip Erdoğan ile görüşen ve yemek yiyen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Köse hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmaya gerekçe olarak, bir bürokratın siyaset yapmasının yasak olduğu gösterildi.

AB Genel Sekreteri Vural: Reformların gerçekleşmesi şart
AB Genel Sekreteri Volkan Vural, Türkiye'de bir değişim süreci yaşandığını, ekonomik krizin de bu süreci hızlandırdığını söyledi. Brüksel'de Türk Özel Sektör Dostluk Grubu'nun bir toplantısında konuşan Vural, siyasi ve ekonomik reformların gerekliliğine de dikkat çekti.

Çevre Kanunu ile yeni vergiler geliyor
Çevre Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının dün de toplam 12 maddesi kabul edildi. Tasarı ile bakanlığın çevresel faaliyetlerinin finansmanı için araba alımından sigara ve Milli Piyango'ya kadar çeşitli hizmetlerden vergi alınması öngörülüyor. Düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığı Çevre Bakanlığı'nca denetlenecek.

Avrupa Konseyi'nden "idamı kaldırın" çağrısı
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Walter Scwimmer, Türkiye ve Rusya'dan, idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili AİHM Sözleşmesi'nin 6 nolu protokolünü imzalamalarını istedi. Scwimmer, Türkiye'de idamın kaldırılması için kamuoyunu bilgilendirici bir kampanyayı başlatma koşullarını araştırdıklarını söyledi. .

Rumlar'dan Türkiye aleyhine yeni başvuru
Andreas Georgiades adlı Kıbrıslı Rum, Atinalı avukatı Petros Milirakis aracılığıyla AİHM Türkiye aleyhine dava başvurusu yaptı. Georgiades, Türkiye aleyhine başvurusunda, KKTC'de "miras yoluyla edindiği büyük çapta gayrımenkulü bulunduğunu, bu gayrımenkulleri kullanım hakkı tanınması ve doğan zararının tazmin edilmesini" istedi.

Genç: Biraz önce öldüğümü öğrendim
TBMM'de her gün ilginç çıkışları ile gündeme gelen DYP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bu kez de "Biraz önce öldüğümü öğrendim" dedi. Genç, gazetecilerin arayarak "Öldüğünüz yolunda iddialar var" dediklerini söyledi.

Denktaş'ın uçağına asılsız bomba ihbarı
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın dün akşam İstanbul'a geldiği Kıbrıs Türk Hava Yolları uçağına dönüşe hazırlanırken yapılan bomba ihbarı Atatürk Havalimanı'nda heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. KTHY'nin dün akşam saat 21.30'da İstanbul-Ercan seferini yapacak olan Airbus 310 tipi Lefkoşe isimli uçağa kimliği belirsiz bir kişi tarafından bomba konulduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine güvenlik güçleri uçaktaki 230 yolcuyu indirilerek uçağı aradı. Tüm bagajlar da tekrar x-ray cihazından geçirildi. Bu işlemler yapılırken aşırı derecede heyecanlanan bazı yolcular baygınlık geçirdi. İhbarın asılsız olduğu anlaşılınca uçak 1.5 saatlik bir gecikme sonrası Kıbrıs'a uçtu. Aynı uçak saat 20.20'de KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı İstanbul'a getirmişti.

Catherine Derviş Pirinç Han'ı gezdi
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in eşi Catherine Derviş, Başkent'in tarihi semtlerinden Samanpazarı'nı gezdi. Catherine Derviş, beraberinde bir arkadaşı ve korumaları ile Samanpazarı'nın tarihi hanlarından Pirinç Hanı gezdi. Antika eşya ve Türk el sanatları, Türk kilimlerinin satıldığı tarihi hanı gezen Catherine Derviş, gezi öğle saatlerine rastlayınca çay ile Türk gözlemesi yedi. Korumalarının basın mensuplarından kaçırmaya çalıştığı Catherine Derviş, tarihi Pirinç Han'daki dükkanları tek tek dolaştı. Samanpazarı'ndan ayrılırken basın mensuplarını, "Alışveriş yaptınız mı" sorusuna başıyla, "Olumsuz" karşılığını veren Catherine Derviş, "Gözlemeyi beğendiniz mi" sorusuna "Evet çok güzel" cevabını verdi.

Genç polis, beylik silahıyla intihar etti
Fatih'te oturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hasan Koyun (27) dün akşam saatlerinde beylik tabancasıyla kafasına tek kurşun sıkarak intihar etti. Koyun'un cesedi eve gelen polis memuru arkadaşı tarafından bulundu. 4 yıllık polis memurunun mesleğin zorlukları ve ekonomik sıkıntı nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu, bu nedenle intihar etmiş olabileceği belirtildi.

Tahkim Yasası da Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu'nda dün de Tahkim Yasa Tasarısı kabul edildi. Yasa, Anayasa'nın 125. maddesinde öngörülen "Yabancılık unsurunun bulunduğu kamu hizmetleriyle ilgili imtiyaz şartlaşma ve sözleşmelerinden doğan uyuşmazlıkların" tahkim yoluyla çözülmesine ilişkin düzenlemeleri içeriyor. Yeni yasa uyarınca uluslararası tahkimin amacı, kapsamı, yetkili ve görevli mahkeme, maddi geçerlilik koşulları, ihtiyati haciz kararı verme yetkisi, hakemlerin sayısı, seçimi, ret sebepleri, tahkim yeri ve süresi gibi usuller düzenleniyor. Adalet Bakanı Hikmet sami Türk, bu yasa ile Türkiye'nin imza attığı uluslararası sözleşmelerin de yasal zemine oturtulduğunu belirtti.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır