kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Ecevit: Şimdi seçim değil çalışma zamanı


Başbakan Bülent Ecevit, FP'nin kapatılmasıyla bağlantılı olarak gündeme gelen seçim tartışmaları için "Şimdi seçim zamanı değil, çalışma zamanıdır" dedi.
Ecevit dün partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada, içinde bulunulan ortamda seçimin yapılmasının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: "Fakat bunun sözünün bile edilmesi, sıkıntılara, kaygılara yolaçıyor. Bu konuda da çok kesin bir tavır almak gerekir. Bütün partilerin kesin tavır alması yararlıdır.Bende buradan Başbakan olarak, DSP Genel Başkanı olarak, bu konuyu belirtmekte, vurgulamakta yarar görüyorum. Seçim zamanı değil, çalışma zamanıdır."

Ecevit, Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinerek, bu konuda kısa sürede kesin sonuca varmayı umduklarını vurguladı. Ecevit, "Bu Anayasa değişiklikleri aslında ulusal program doğrultusundadır. O bakımdan büyük önem taşımaktadır" dedi. Ecevit, zamana önümüzdeki günlerde karar vereceklerini bildirdi.

Fazilet: Hemen reddetmeleri düşündürücü
FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, kapatma davasının ertelenmesi yolunda verdikleri dilekçenin hemen reddedilmesinin "düşündürücü" olduğunu söyledi.

Candan, dün düzenlediği basın toplantısında, yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini, ancak bazı çevrelerin müdahaleye çalıştıklarını savunan Candan, "Önce kapatma kararı vermek daha sonra kapatma davası açmak gibi bir uygulamayla karşı karşıyayız" dedi. Candan, "Aslında FP'yi yi kapatmak yetmez... Çukurlar açıp milletvekillerini de çukurlara doldurmak ve üzerlerini de toprakla örtmek hatta oy verenleri de damgalamak, sicillemek gerekir. Bu yaklaşım fevkalade yanlıştır" diye konuştu. Candan, sine-i millete dönme konusunda ise "Halka gidip daha güçlü gelmek hakkımızdır" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır