kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Pakistan'a karışmayın!


Kenan Evren, "Pakistan'ın iç işleri bizi ilgilendirmez" dedi ve ekledi: Pervez Müşerref'in beni örnek alıp almadığını gerçekten bilmiyorum
Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Pakistan'ın darbeci lideri Pervez Müşerref'in kendisini örnek aldığı yorumları için "Beni örnek almış, almamış, bu beni ilgilendirmez. Bırakalım bu işleri. Demek ki halk onu tasvip etmiş ki, sesi çıkmıyor" dedi. Pakistan'ın içişlerine karışmamak gerektiğini söyleyen Evren "Krallıklara, diktatörlere sesimizi çıkarmıyoruz da Pakistan'a niye çıkaralım?" diye sordu.

Dünyadaki ülkelerin büyük çoğunluğunun demokrasiden uzak idare edildiğine dikkat çeken Evren, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyada 180 küsur ülke var. Kaç tanesi demokratik usullerle yönetiliyor. Parmakla sayılacak kadar az. Krallıkla, diktatörlükle idare edilen bir sürü ülke var. Onlara sesimizi çıkarmıyoruz, Pakistan'a karışıyoruz. Niye? Çin hala komünist idare altında. Peki ona niye karışmıyoruz?" Evren, Pakistan'da demokratik sisteme geçileceğine inandığını kaydederek "Demokratik bir rejime geçmesi benim de arzumdur. Ne zaman bu işe karar verirler, ne zaman geçerler bunu ben bilemem." dedi. Pakistan'a karışmanın Türkiye'ye düşmeyeceğini söyleyen Evren, "Pakistan bizim en yakın dostumuz. Türkiye'yi hiçbir menfaati olmadan can-ı gönülden seven ülkelerin başında gelir. Bu o ülkenin içişleri. Karışmak bize düşmez" dedi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır