kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Okuyan'a müfettiş şoku


Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın İzmir'de bir tıp merkezinde soruşturma yapmak üzere gönderdiği Başmüfettiş Hüsamettin Örnek'in vurguncu çetesinin ortağı olduğu anlaşıldı
Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın, 4 ay önce İzmir'de ziyaret ettiği DUSAŞ Tıp Merkezi'nde işlerin yolunda görünmesinden şüphelenerek başlattığı soruşturmada görevlendirdiği Başmüfettiş Hüsamettin Örnek vurguncu çetenin ortağı çıktı. Okuyan'ın 4 ay önce başlattığı soruşturma uzadıkça uzamış, bir türlü sonuç alınamayınca Okuyan, İzmir Valiliği ile temas kurarak olayın üzerine gitmişti. Sonunda geçen hafta 3 trilyon liralık bir vurgun ortaya çıkarılmış, DUSAŞ TIP Merkezi'nin sahibi ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi sahte fatura ve sahte reçete düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınmış, 7'si tutuklanmıştı. Ancak asıl şok önceki gece yaşandı. Okuyan'ın "Git dümeni ortaya çıkar" diye görevlendirdiği Başmüfettiş Hüsamettin Örnek'in de bu vurgun çetesinin elemanı olduğu anlaşıldı. İzmir DGM Başsavcısı Ahmet Birsen, Başmüfettişle birlikte SSK İzmir Sağlık İl Müdürü Melih İnan, Sekreteri Leyla Ağcan, SSK eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk-İş Temsilcisi Mahmut Özonur hakkında tutuklama kararı çıkardı. Başmüfettiş, sekreter ve SSK Yönetim Kurulu üyesi tutuklanırken, kalp rahatsızlığı geçiren SSK İl Müdürü İnan, hastanede olduğu için henüz tutuklanmadı.

BAKANIN ÖFKESİ
Okuyan, başmüfettişin tutuklanmasından sonra SABAH'a "Yahu, biz gitsin oradaki dümeni ortaya çıkarsın diye adamı görevlendiriyoruz, adam da işin içinden çıkıyor. Bir bakan olarak, müfettişe de güvenemezsem kime güveneceğim" dedi. Okuyan, SSK ve Bağkur'da otomasyona geçilmediği takdirde vurgunun süreceğini savundu.

Şamil TAYYAR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır