kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

"Temenniler bizi hiç ilgilendirmez"


Anayasa Mahkemesi'nin, FP davasını "bugün bitirme iradesi" taşıdığı bildirildi.
Mahkeme'nin dünkü görüşmelerinden sonra gazetecilere açıklama yapan Başkanvekili Haşim Kılıç, bütün üyelerin söz alarak uzun uzun konuştuğunu, birden fazla söz alan üyelerin de bulunduğunu belirterek, "Ancak heyetin yarın bitirme iradesi var, İnşallah..." dedi.

Kılıç, "Kararın siyasi olacağı şeklinde görüşler var ne düşünüyorsunuz" şeklindeki bir soru üzerine şu karşılığı verdi: "Bazı şeyleri birbirine karıştırmamak gerekir. Görmekte olduğumuz dava siyasi bir davadır. Bu siyasi davayı, hukukun içine oturtmaya çalışıyoruz."

Başbakan Bülent Ecevit'in ve Avusturya Başbakanı'nın parti kapatmaya ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine de Kılıç, "Anayasa Mahkemesi, önündeki delillere, siyasi partiler kanunlarına ve Anayasaya göre karar verir. Temenniler ve dilekler bizi ilgilendirmez" dedi. Kılıç, "siyasilerin davaya ilişkin görüşlerinin gündeme gelip gelmediğinin" sorulması üzerine de "Hayır" yanıtını verdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin de, dünkü görüşmelere girerken, kararın haftaya sarkma ihtimalinin olup olmadığına ilişkin bir soruyu "Olabilir, her şey mümkün" diye yanıtladı.

AÇIKLAMA BORSA KAPANDIKTAN SONRA
* Haberciler, Fazilet Partisi'nin kapatılması davasında karara yaklaşılması nedeniyle, gelişmeleri anında izleyicilere aktarmak için Anayasa Mahkemesi önünde adeta kamp kurdular. Dün Mahkeme binası önünde 11 canlı yayın aracının beklemesi, trafik sıkışıklığına neden oldu.

* Anayasa Mahkemesi üyeleri, toplantıya öğle yemeği için verilen arada, yemeklerini yedikten sonra Mahkeme'nin bahçesinde kısa bir gezintiye çıktılar. Mahkemenin yedek üyesi Samia Akbulut'un da aralarında bulunduğu üyeler, bahçede bir süre oturup dinlendiler.

* Anayasa Mahkemesi üyeleri toplantı sırasında sigara içmiyorlar. Mahkeme, saat 14.00'te başladığı çalışmalarına saat 16.00'da ara verince, tiryakiler sigara içmek için koridora çıktı. Mahkeme üyeleri davayla ilgili tepkileri değerlendirirken, 'sigarayı bırakmak' üzerine de sohbet ettiler.

* Bugüne kadar bütün açıklamaları borsanın kapanış saati olan 16.00'dan sonra yapan Başkanvekili Haşim Kılıç, dün de saat 16.00'da verilen arada gazetecilerin beklediği basın odasına inerek "Sizinle sohbet etmeye geldim" dedi ve önemli açıklamalarda bulundu.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır