kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sosyete pazarsız kaldı


Ünlü isimlerin alışveriş yaptığı Ulus'taki Perşembe Pazarı dün son kez açıldı. Tanınmış markaların ucuz fiyatla satıldığı pazar, inşaatına başlanacak Akmerkez-Zincirlikuyu yolunun kurbanı oldu!
1990 yılında Akatlar'da kurulan, 1993 yılında ise Akmerkez karşısındaki alana taşınan Ulus'taki Perşempe Pazarı, müşterilerini dün son kez ağırladı.. Müşterilerinin çoğunluğu Etiler, Levent bölgesinde oturan yüksek gelir grubuna mensup semt sakinleri ile sanat ve sosyete dünyasının tanınmış isimlerinden oluştuğu için "Sosyete Pazarı" olarak da anılan Perşempe Pazarı, bulunduğu alandan Akmerkez-Zincirlikuyu yolu geçeceği için Beşiktaş Belediyesi tarafından kaldırıldı. Pazar alanına, yeni yapılacak yolun viyadüğünün inşa edileceğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, "Bu köklü pazarı tabii ki kaldırmak istemezdik ancak mecbur kaldık" dedi.

Esnafın yeni pazar yeri istemesini doğal bir talep olarak değerlendirdiklerini belirten Namoğlu, "Kendilerine Kültür Mahallesi'nde ve Uçaksavar'da 3 yeni yer gösterdik, onlar ise Arnuvutköy'e taşınmak istedi. Ancak orası trafik açısından uygun değil. Pazar yeri kesinlikle itfaiye ve ambulansın semte girişine engel olmamalı. Esnafımızın bu durumu göz ardı etmemesi gerekiyor" diye konuştu.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır