kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Hayallerle dans


180 BİN KİŞİYİ BÜYÜLEDİLER
Mydonose Showland'de sahnelenen, Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın üstlendiği "Sultans Of The Dance"a yoğun ilgi devam ediyor. İstanbul'da sadece 4 gösteri planlanmışken, Ağustos ortasına kadar uzatılan gösterilerde bilet satışı şimdiden 180 bini buldu.

HEPSİNİN HİKAYESİ FARKLI
Aktüel Dergisi, son sayısında gösterinin dansçılarını mercek altına almış. Ortak özellikleri hep dans etmek istedikleri halde hayat şartları yüzünden farklı mesleklere yönelmeleri... Sultan Of The Dans onlara hayallerinin gerçekleştirme şansı vermiş. İşte düşleriyle dans edenler:

Depremin yıktığı hayatı dans onardı

Sema Kibritçi
21 yaşında. Yalova'da meslek lisesinde okurken aklında kimyager olmak vardı. Ama üniversiteyi kazanamadı. 10 yaşında başladığı halk oyunları bilgisini dernek ve anaokullarında hocalık yaparak değerlendirirken, 17 Ağustos Depremi hayatını alt üst etti. Babasını ve iki abisini kaybetti. İstanbul'a göç ettiler... İş bulmak zordu hayat iyice üzerine gelmeye başlamıştı ki gazetedeki ilânını gördü... Hemen başvurdu. "Katıldım, kazandım ve herşey güzel gitmeye başladı. Kendime güvenimi burada kazandım" diyor... Sema gösterinin başlamasına 1 gün kala evlendi çocuk için biraz bekleyecek...

Muhasebeden sahneye transfer
Nazan Özen
25 yaşında ve 10 yıllık Kafkas dansları birikimi var. Muhasebecilik yaparak hayatını kazanırken bir yandan da modern dans okullarının kapısını aşındırıyordu. Müzisyen bir arkadaşının uyarısıyla Sultans Of The Dance'ten haberdar oldu. İlk seçmelerde Kafkas figürleri dışında bir şey bilmediği için epey zorlandı. Ama kısa sürede hayal bile edemeyeceği noktaya geldi. Hedefi büyük, dünya sahnelerinde, dünyanın tanıdığı bir dansçı olmak istiyor.

Kötü adamı iyi şans yarattı

Hasan Yalnızoğlu
26 yaşında... Gösterideki 6 önemli karakterden biri olan kötü adamı oynuyor. Sahnedeki en kolay seçilir dansçı o. Dazlak kafası ve yüzündeki kara makyajıyla gerçek bir kötü adam... Onu yurtdışından ithal zannediyorlar ama aslında Rizeli. Marangozluktan mankenliğe, ayakkabı boyacılığından, beden eğitimi öğretmenliğine 13 değişik iş yapmış. Bir arkadaşı seçmelerini izlemesi için çağırmış.Yönetmen Mustafa Erdoğan onu içeri almayınca botlarını çıkarıp, pantalonunu sıvamış ve seçmelere katılmış. Sonuç: Onu seçmelere çağıran arkadaşı kazanamadı ama Hasan şimdi başrolde.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır