kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Dört yıl taciz etti


Mezun olur olmaz hocasından davacı olan genç kız: Okula başladığım günden bitirene kadar bana elle ve sözle sarkıntılıkta bulundu
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden birkaç ay önce mezun olan Kamile Okutucu adlı genç kız, okuldaki hocası Ahmet Atan'ı cinsel tacizle suçladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra resim öğretmeni olarak göreve başlayan Kamile Okutucu, "Hocam tam 4 yıl boyunca elle ve sözle bana sarkıntılıkta bulundu" dedi.

'GÖĞSÜMÜ OKŞADI'
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup hocası aleyhine dava açan genç öğretmen, davanın ikinci duruşmasında şunları söyledi: 1996 yılında üniversiteye başladım. Daha ilk günlerden itibaren bana sarkıntılık yapmaya başladı. Beni görünce 'vücudun çok güzel' gibi sözler söylüyordu. Bu sözleri duyan tanıklarım var. Bana bir çok kez de elle sarkıntılık yaptı. Saçımı okşadı, göğüslerimi okşadı ve beni odasına götürmek istedi. Tüm bunları yaptığı sırada genellikle çevrede kimseler yoktu. Hocam Ahmet Atan'ın bana yaptıklarından dolayı cezalandırılmasını istiyorum."

4 YIL HAPSİ İSTENDİ
DÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı ve resim öğretmeni Ahmet Atan ise duruşmaya katılmadı. Atan "görevi kötüye kulllanma ve sarkıntılık etmek" suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Kamile Okutucu'yu Diyarbakır Barosu kadın Platformu üyesi dört bayan avukat savunuyor.

Mürsel ACAY

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır