kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

TNT'den kapıya kadar kargo


Dünya lojistik devi TNT, Türk ihracat pazarından pay almak için karayolu ile kargo taşımacılığına başladı
Programın ihracatı iki önemli anahtardan biri olarak göstermesi, hem ihracatçıyı hem de taşıma şirketlerini hareketlendirdi. Türkiye'de 1998'den bu yana ekspres kurye taşımacılığı yapan Hollanda'nın milli posta şirketi TNT de ihracat pastasından pay almak için karayolu ile Avrupa'ya kargo taşımacılığını başlattı. Ancak, TNT'nin diğer taşımacılık şirketlerinden farkı, taşınması gereken ürünleri ihracatçının kapısından alıp Avrupa'daki alıcının kapısına kadar götürmesi. Böylece ihracatçı, malı gümrüğe götürme, gümrük işlemleri gibi bir sürü işten kurtarılmış oluyor. TNT, ihracatçı için büyük kolaylık sağlayacağı kapıdan kapıya taşımacılık hizmetini başlatarak özellikle otomotiv yan sanayi, tekstil ve elektronik şirketlerinin ilgi odağı oldu. İhracatçı artık Avrupa'ya mal göndermek için bir tır doldurmak zorunda kalmıyor.

İHRACAT DOPİNGİ
TNT Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, "Bu yıl Türkiye ihracatında yüzde 13 artış öngörüyoruz. Bunun bizim ciromuza da aynen yansımasını bekliyoruz. Yeni uygulama ihracatçıları bir hayli rahatlatacak" dedi.

1998'den beri Türkiye'de kargo taşımacılığı yaptıklarını belirten Yıldız, dünyanın başka ülkelerinde pek rastlanmayan birçok olaya da şahit olmuş. En ilgi çeken istek ise paraların kargo ile taşınmak istenmesi.

Leyla ŞEN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır