kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


Kadınlar erkeklerden daha akıllı çıktı
Hollanda'nın Leyde Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma sonunda, kadınların zeka yeteneklerinin erkeklerden daha yüksek olduğu belirlendi. ''Journal of Neurology and Psychiatry'' dergisinin son sayısında yayımlanan habere göre, çoğunluğu yaşlılardan oluşan kadın ve erkekler üzerinde yapılan araştırma, kadınların zeka ve hafıza yeteneklerinin erkeklerden fazla olduğunu, aradaki farkın, yaşlandıkça arttığını gösterdi. Bu durumun ''biyolojik etkenlerden'' kaynaklandığını belirten uzmanlar, aynı etkenlerin, kadınların erkeklere oranla daha az kalp hastası olmalarını da sağladığını savundular.

Kedi katiline altı ay hapis verdiler
İngiltere'nin Sussex kentinde kedisini mikrodalgaya atan Nadine Trewin 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Yıllardır birlikte yaşadığı kedisinin ayağını ısırması üzerine sinir kriz geçiren 31 yaşındaki Trewin, Sasha adlı kedisini mikrodalga fırına attı. Kediyi öldürdükten sonra da siniri geçmeyen Trewin, ölü kediyi pencereden aşağı attı. Mahkemenin 7 bin dolar ve 6 ay hapis cezasına çarptırdığı Nadine Trewin'in olay gecesi depresyonda olduğu ve aşırı miktarda hap kullandığı belirlendi.

Paranızı boş yere çar-çur etmeyin!
Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin ülkesindeki kadınları gereksiz yere alışveriş yaparak ülke bütçesine zarar vermemeleri için uyardı. Ülkedeki sanatçı ve mühendisleri kabul ettiği bir törende konuşan Saddam, kadınlara seslenerek "Irak'ta hatırı sayılır sayıda kadın neden yaptığını bilmeden alışveriş yapıyor. Halbuki bizim kadınlarımız da diğer Arap ülkelerinin kadınları gibi sadece ihtiyaçları olduğu kadar mal almalılar" diye konuştu.

Çapkın geyik nüfusu patlattı
Abant Milli Parkı'nda koruma altına alınan geyiklerin sayısının, bölgeye bir erkek yaban geyiğinin girmesi sonucu hızla arttığı bildirildi. Abant'ta kurulan ve içinde 17 adet geyik bulunan 'Geyik Üretme Çiftliği'ndeki geyik sayısı son beş yıldır hiç değişmiyordu. Erkek yaban geyiğinin tel örgüleri aşarak parka sızmasıyla, parktaki geyik sayısı da bir anda 65'e fırladı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır