kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Erkek arkadaşıyla sekiz yıl sevişmiş


Muhafazakar Parti'nin başına geçmeye hazırlanan Portillo'nun erkek sevgilisi, bir ropörtajında ilişkilerini şöyle anlatıyor: Birlikte gittiğimiz Avrupa kentlerinde çılgınca sevişirdik Adı, Michael Denzil Xavier Portillo...
26 Mayıs 1953'de doğan ve gençliğinde "gay" ilişki yaşadığını itiraf eden Portillo, İngiltere'nin en köklü ve tutucu partisi Muhafazakar'ın yeni lideri olacak. Yıllarca katı liderler tarafından yönetilen, Winston Churchill, Margareth Thatcher gibi tavizsiz bir başkanlar gören parti, Ağustos'tan itibaren resmen bir "gay"e kucak açıyor. Portillo'nun İspanyol kökenli olması partinin önem verdiği "saf İngiliz" felsefesini de yerle bir ediyor. Bir dönem Savunma Bakanlığı yapan Portillo, yıllarca partinin iki numaralı ismiydi.

"ÜNİVERSİTEDE GAY İLİŞKİM OLDU"
Portillo, "gay" geçmişini 2 yıl önce The Times gazetesine yaptığı açıklamayla itiraf etmişti: Üniversite yıllarında kısa süreli gay ilişkim oldu... Açıklamadan kısa süre sonra "yıllarca aynı yatağı paylaşan" erkek sevgilisi Nigel Hart, basının önüne çıktı.

Tiyatro yönetmeni Hart, Portillo'yla yaşadığı aşk ilişkisini şöyle anlattı:

"PAPAĞAN, BENİ YAKIŞIKLI BULDU"
1971 yılının Aralık ayıydı. 21 yaşındaydım. Arkadaşımın verdiği eşcinsel partiye gittim. Portillo da oradaydı. 18 yaşındaydı. Arkadaşları ona "Papağan" diyordu. Beni yakışıklı buldu. Sevişmek istiyorduk. Ancak gidecek yerimiz yoktu. Onu daha sonra 1973'te gördüm. Eğitim alacağı Cambridge Üniversitesi'ni ziyarete geldi. Portillo'nin kampüsteki odasında seviştik.

"PORTİLLO'YA DELİ GİBİ AŞIKTIM"
20 yaşındaydı ve hiç de acemi değildi. Benden önce bir ilişkisi olduğu kesindi. İkimiz de tur rehberliği yaparak para kazanıyorduk. Lüksemburg'da aynı otelde kaldık. Bir yıl sonra Paris'e gittik. Aynı dönemde Portillo, bugünkü karısı olan Carolyn Eadic'le çıkmaya başladı.

"CAROLYN UYURKEN BİZ SEVİŞİYORDUK"
Ara ara buluşmaya başladık. O, bana hiçbir zaman aşık değildi. Ben ise sırılsıklam aşıktım. Carolyn, bir gün üst kata taşındı. Portillo çok mutluydu. Çünkü kız ve erkek sevgilileri aynı yerde kalıyordu! Bir gün Carolyn'e "Portillo'nun ilişkisi olduğunu duysan ne yapardın?" diye sordum. O da "Erkekleyse, sorun değil. Bir kadınlaysa onu öldürürdüm" dedi. Bir gece Carolyn'de kalmıştı. Ertesi gece de gizlice evime geldi. Geceyi beraber geçirdik. Carolyn ise yukarıda uyuyordu. İlişkimiz tam 8 yıl sürdü. Portillo, Carolyn ile nişanlandığında ise ilişkimiz bitti.

İKİ SEVGİLİSİ DE AIDS'Lİ ÇIKTI
Hıv virüsü teşhisi konan Portillo'nun sevgilisi Nigel Hart, 1999 yılının Aralık ayında öldü. François Kervran adlı bir Fransız da, Portillo ile evli olduğu dönemde bir ilişki yaşadığını öne sürdü. Portillo'yla Madrid'de tanışıp ilişkiye girdiğini söyleyen 44 yaşındaki Kervran da bir AIDS hastası...

'Beline değil, beynine bak'
Guardian: Rakipleri Portillo'nun çocuğu olmamasını ve eşcinselliğini gündeme getiriyor. "Çocuksuz bir başbakan olur mu?", "Çocuksuz bir lider halkı nasıl anlar?" diye soruyorlar. Gençliğindeki eşcinsel ilişkilerle ilgileniyorlar. Fakat bize verimli beller değil, verimli beyinler gerekiyor.

The TImes: Muhafazakar Parti içinde hâlâ eşcinsel ilişki yaşayan bir lideri kabullenemeyen kesim var. Bunlar toplumun değiştiğinin farkında değiller. Eşcinsel olması seçmen gözünde Portillo'nun değerini ne arttırıyor ne de azaltıyor.

Telegraph: Portillo, karizmatik ve güvenilir bir lider. Muhafazakar Parti'nin seçimlerde neden başarısız olduğunun farkında. Partiyi birleştirecek tek isim. Kişisel yaşamı seçmeni ilgilendirmiyor.

The Sun: Değişim elbette iyidir. Ancak bunu yaparken muhafazakar inançlara bağlı kalmak gerekir. Muhafazakarlar "normal" bir başkan istiyor. Soho'yu (Londra'da eşcinsellerin yaşadığı semt) çağrıştıran bir yaşam biçimini değil.

Mirror: Portillo'nun Muhafazakarlar'ın başına geçmesi 170 yıllık tarihi silip atmaktır. Partiye modern imaj kazandıracakmış. Şu sıralar yeni harekete bir isim arıyorlarmış. Portillo'ya birkaç isim önerimiz var: Yeni Romantikler, Yumuşak Dokunuş Partisi...

JAN DEVLETOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır