kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Tecavüze uğrayan kolay hamile kalıyor


Amerika'da St.Lawrence Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada tecavüze uğrayan kadınların hamile kalma oranının, diğer hemcinslerine göre yaklaşık 2 kat fazla olduğu ortaya çıktı.
Jon ve Tiffany Gottschall tarafından yapılan araştırmada doğurganlık çağında tecavüze uğrayan kadınların yüzde 8'inin hamile kaldığı, bu oranın diğer kadınlarda ise yüzde 3'ü geçmediği belirlendi. Yaşları 12 ile 45 arasında değişen 405 tecavüz mağduru kadın arasında yapılan araştırma sonucunun, beklediklerinden çok farklı çıktığını söyleyen doktorlar, iki grup arasındaki farkın yumurtlama dönemindeki kadınların daha çekici ve güzel olmasına bağladı. Tecavüzcüler yumurtlama dönemindeki kadının güzelliğinden tahrik oluyor. Bu dönemde doğurma potansiyeli yüksek olan kadın da tecavüze uğradığında daha kolay hamile kalıyor.

BU KADAR BASİT DEĞİL
İki doktorun ortaya koyduğu tezlerin yanlış olduğunu belirten Norwich Üniversitesi profesörlerinden Ged Bailes ise tecavüzün sadece doğurganlıkla açıklanamayacağını söyledi. Tecavüzün komplike bir olay olduğunu belirten Bailes, bilinçaltında şiddeti barındırdığını belirtti.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır