kapat
20.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Gurbetçi Tiger Woods


Erol Şimşek, Avrupa turnuvasında Almanya'yı temsil eden iki profesyonel golfçüden biri. Dünyanın en iyi golfçüsü Tiger Woods'la yarışacak olan Şimşek'le Der Spiegel dergisi görüştü
Erol Şimşek Almanya'nın en başarılı golf oyuncuları arasında yer alan bir gurbetçimiz. 21 yıl önce ailesiyle Almanya'ya göç eden Şimşek, 12 yaşında golf oyuncularına asistlik yaparak öğrendiği golfte bugün Almanya'da en çok kazanan oyunculardan. Avrupa'nın en önemli golf turnuvası "Profesyonel Golfçüler için Avrupa Turnuvası"nda Almanya'yı temsil eden iki oyuncudan biri olan Erol Şimşek'e haftalık haber dergisi Der Spiegel son sayısında geniş yer ayırdı. Dergi Şimşek'i "Almanya'nın Tiger Woods'u" olarak tanıttı.

21 yıl önce Almanya'ya göç eden bir işçi ailesinin çocuğusunuz. Golfe başlamanız nasıl oldu?

Küçük yaştan itibaren Bad Pyrmont Golf Kulübüne gitmeye başladım. Burada caddy'lik yaptım; yani profesyonel oyuncuların sopalarını, toplarını taşıdım. Daha sonra terfi ederek 1989 yılında Bad Salzuflen'de golf oynamaya başladım. 1995 sonunda profesyonelliğe geçiş yaptım ve beş yıl boyunca Challenge turnuvalarında oynadım. Bu yılın başından itibaren de Avrupa Turnuvası'na Almanya adına katılıyorum.

Bu ilk sezonunuzda ne bekliyorsunuz?

Şimdiye kadar 12 turnuva oynadım ve burada aldığım sonuçlardan memnunum. Avrupa turnuvasının yanı sıra Malezya'da, Avustralya'da, Güney Amerika'da da çok başarılı maçlar çıkardım.

Peki bu kadar dolaşmanız uyum problemi yaratmıyor mu?

Golf sahaları her yerde hemen hemen aynı oluyor. Golfçüleri asıl etkileyen sahanın zemini. Bu yılın başında Almanya'da havalar çok kötüydü. Oynamak istediğim pek çok turnuva iptal edildi. Ben de bu açığımı haftasonları antrenman yaparak ve yurtdışı turnuvalara katılarak giderdim.

Önünüzde St.Leon-Rot gibi önemli bir turnuva var. Hazırlıklar ne alemde?

Bu turnuva için uzun zamandır eski antrenörüm Henning Strüver ile çalışıyorum. Bana yeni teknikler öğretti. Gerçi bu kadar önemli turnuvaya kısa bir zaman kala vuruş tekniğinde değişiklik yapmak riskli. Ama ben başarılı olacağıma inanıyorum.

Bu turnuvaya Tiger Woods da katılıyor. Üstelik Woods bu turnuvaya sırf katılmak için 2 milyon dolar gibi bir rakam aldı. Bu miktar sizi rahatsız ediyor mu?

Benim için hiç sorun olmaz. Tiger Woods golf ile alakası olmayanların bile tanıdığı bir isim. Ayrıca başarıları ile bu paraya değen biri olduğunu kanıtladı.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır