kapat
25.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Gökalp ile Derviş yine karşı karşıya


İki bakan hububat taban fiyatında anlaşamıyor. Tarım Bakanı 178 bin lira derken, Derviş 155 binde ısrar ediyor
Hububat alımları Hükümet'te yeni bir krizin habercisi oldu. Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in buğday taban fiyatı için 178 bin 200 lira olarak önerdiği kararname Hazine'nin itirazı nedeniyle ortada kaldı. Devlet Bakanı Kemal Derviş ve ekibi 155 bin lira taban fiyat belirledi.

Tarım Bakanı Gökalp, hububatta yüzde 74.5'lik artış önerirken, Hazine, TÜFE hedefiyle uyumlu yüzde 52'lik artışta ısrar ediyor. Liderler zirvesinin önceki günkü toplantısında Bahçeli, "Hububat fiyatını açıklamakta geç kalıyoruz" uyarısı yapınca Başbakan Ecevit, "Sayın Derviş'i bekleyelim" dedi. Hububat fiyatlarının kesinleşmesi için Anadolu turundan dönen Derviş'in de katılacağı toplantı bekleniyor.

3.5 mİlyon ton alIm
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2001 yılı destekleme alım fiyatı önerisinde, ödemelerin yüzde 50 peşin, kalan yüzde 50'si bir aya kadar vade uygulanmasını istedi. Öneride ayrıca kademeli fiyat uygulaması, alım-satış fiyatlarının kararname ile birlikte açıklanması, makbuz senedi ile alım, TMO'nun atıl depolarının kiraya verilmesi de yer aldı. TMO'nun bu yıl 3.5 milyon ton civarında alım yapması planlanıyor. Hazine'nin 155 bin lira taban fiyat önerisine karşı çıkan Gökalp, konuyla ilgili olarak, "Çiftçiyim çiftçilerin halinden ben anlarım.

Hububatın bütün fiyatlarını hesaplattım. Amerika'nın Kansas Borsası'na göre ithal etseler maliyeti 184 bin lira oluyor" görüşünü savunuyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır