kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Yok böyle ders

J.F.Kennedy'nin "kime çok verilirse, o kimselerden fazlası beklenir" lafı sanki Efes Pilsen'li dostlar için söylenmiş. Biz onlara basketbolumuzun uzun dönem tüm beklenti ve umutlarını bağladık, hesap sormak, fazlasını istemek de en doğal hakkımız. Bu yıl şerefli mağlubiyetler edebiyatı, "Bu da aslında başarıdır" fetvaları Efes'e yapılacak en büyük yanlış olur. İdam sehpasında ki Temel'in "Bu bana ders olsun" son sözüne benziyor Efes'i kırmamaya çalışan eleştirilerin çoğu.

Aza kanaat edecek durumları yoktu ve net şekilde eldeki kadro ve olanaklara oranla Avrupa'nın zayıf takımlarından oluşan ikincil arenasında başarısız oldular. Yıl başında hesaplarını doğru yapıp, ders almaya değil vermeye gitmeleri gerekiyordu Paris'e. Milyonlarca dolarlık arabalarla Formula 1'e girerken Schumacher veya Hakkinen yerine kokpite kendim oturacağım demeye benzedi yardımcı antrenörle Avrupa Şampiyonasına gitmeleri. Kimilerine göre "Mahmudi kendine güvenini kazanmış", yapmayın allah aşkına orası hizmet içi eğitim merkezi mi? Uzakara kalibre farkları olan ligimiz için mi güven depoladı.?Tek lig çatısında toplanacak Avrupa Şampiyonasına gelecek yıl kalmak bu kadar kolay mı olacak sanıyorsunuz,? Dosyayı kapamadan son birleşik tek sorulu hatırlatma; PSG Sporting'de başarılı basketbolunu sürdüren Mirsad Efes 3 numarasında, kazanma hırsı yüklü olarak Bodiraga ile kapışsa şimdi Efes Suproleague Şampiyonu muydu değil miydi? Madem Mirsat ile yıldızı barışmayan Ataman'ı gönderecektiniz , neden Mirsad fırsatını heba ettiniz? Yanıtınızı duyar gibiyim "Mirsad problem çocuktur". Peki ama idareciler ne için vardır? Kenar yönetiminde uluslararası kendini kanıtlamış bir otorite olsa Mirsad'ın gıkı çıkar mıydı?

Hidayet'in zaferi

Sacremento'da ilk senesi sonunda koçu Rick Adelman'nın hakkında ki düşünceleri Hidayet Türkoğlu adına göğsümüzü kabarttı. Yedi yıllık kontrat karşılığı 121 milyon dolar önerdikleri Webber'in kararsızlığı Adelman'ın fazla umurunda değil. Hidayet'in son maçta ki 22 sayılık performansı büyülemiş onu adeta. Gelecek yıllar için güvendiği genç kadronun yıldızı olarak Hido'yu görüyor. Bravo Hido; çaylak yılında hızla "kendinden bahsedilenler" arasına girdin. Ama şimdi gel; NBA deneyiminle Eylül'de Milli takımımızı sırtla ve "Avrupa Şampiyonu" etiketini ekle...

Gelecek bizim

Eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası'nı iple çekiyorum. Çünkü Hidayet gelecek. İbrahim gelecek, Mirsad gelecek. Müthiş bir jenerasyon yakaladık ve evimizde başarılı olacağımıza inancım sonsuz.

HAFTANIN SORUSU

Hidayet, İbrahim ve Mirsad'ın mükemmel performansları ülkede en fazla kimin uykularını kaçırıyordur.

A) Aydın Örs

B) Turgay Demirel

C) Her ikisi

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır