kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Bilgi, Amerikan okullarını solladı


Bilgi Üniversitesi öğrencileri, ABD'nin ünlü okullarının katıldığı şirket yönetme oyununda ikinci oldu
İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA programı öğrencileri, Amerikalı Şirket Capsim'in başlattığı "Capstone" isimli şirket yönetme oyununda büyük başarı kazandı. Şirketin Nisan ayında, üniversitelerarası açtığı ve sanal ortamda yürütülen yarışmada pratik yapma imkânı bulan Bilgi Üniversitesi öğrencileri, oyuna 3 ayrı takımla katıldı. Büyük bir çekişme içinde geçen yarışmalarda, 144 takım içinde ağırlıkta olan ABD'li üniversitelere rağmen Bilgi Üniversitesi'nin iki takımı 6'lı finale kaldı.

İKİ TAKIMLA KATILDI
Amerika'nın Texas Univ, Lafayette, Darthmouth, North Carolina Chapel Hill, Virginia Tech, StonehillCollege, Penn State, California San Diego, Colorado and Bloomsburg ve North Western gibi önemli ilk yirmi eğitim kurumu arasında yer alan üniversitelerle birlikte finale kalan Bilgi Üniversitesi'nin, iki takımından biri ikinci, diğeri de beşinci oldu. Bilgi MBA ekibinin ikinci olduğu yarışmada birinciliği University Of California San Diego aldı.

OYUNUN İÇERİĞİ
AmerİkalI Capsim Şirketi tarafından akademisyenlerle işbirliği içinde geliştirilen, iş işletmesi üzerine tamamen
web tabanlı bir simülasyon programı olan Capstone'da, her grup kendini bir şirket olarak varsayıyor. Ürünlerini, araştırma-geliştirme bölümünde ortaya koymakla başlıyor. Finansmanı, üretilmesi, yenilenmesi, pazarlanması ve insan kaynakları gibi durumlarla seçim ve kararlarıyla kâr payını artırmaya çalışıyor.
Capstone, lisans ve lisansüstü öğrencileri büyük katkı sağlamasının yanı sıra şiketlerin yönetici adaylarına da uygulanabilecek şirketin tüm fonksiyonlarını bir arada görmeyi sağlayacak bir program.

Nebahat KOÇ

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır