kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

100 jandarma JET-SKİ aradı


Turban Kuşadası Marinası'nın eski müdürü Haydar Mengi'nin ifadesi doğrultusunda Çillerler'in Kuşadası'ndaki çiftliğinde Turban'a ait jet-ski, halı, sandalye ve faks cihazı arandı. Baskına 100 kadar jandarma katıldı
Jandarma, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller'in Kuşadası'ndaki çiftliğine baskın düzenleyerek, Kuşadası Marina'dan alınan jet-ski aradı.

Baskın, yurtdışında yakalanarak Türkiye'ye getirilen ve Aydın Cezaevi'nde yatan Haydar Mengi'nin ifadesi doğrultusunda düzenlendi. On kadar araçla yüzü aşkın jandarma gözetiminde çiftliğe getirilen Haydar Mengi, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı'na yer gösterimi ve anlatımda bulundu.

Çillerler'in Amerika'da bulunduğu sırada düzenlenen baskın nedeniyle çiftliğin bulunduğu yol ve çiftlik çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, kimsenin çiftliğe yaklaşmasına izin vermedi. Basın mensuplarına görüntü alma ve fotoğraf çekme izni de verilmedi.

JET-SKİ ARANDI AMA BULUNAMADI
Haydar Mengi hakkında, Kuşadası Marina Müdürlüğü yaptığı dönemde Çiller ailesi adına alındığı iddia edilen jet-ski, faks ve çeşitli malzemenin parasının kuruma ödetildiği ve kurumun 84 bin 566 mark zarara uğratıldığı iddiasıyla dava açılmıştı. Aydın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bu davada Haydar Mengi için 15 yıl, Özer Uçuran Çiller için ise 12 yıl hapis cezası isteniyor. Yaklaşık iki saat süren yer gösterme ve bilgi verme işleminin ardından Mengi, yoğun güvenlik önlemleri arasında kaldığı Aydın Cezaevi'ne götürüldü. Jetski ve öteki malzemelerin çiftlikte bulunup bulunmadığı ile ilgili jandarma ve savcılık tarafından basına bir açıklama yapılmadı.

MASA, HALI FAKS VE JET-SKİ'LER ÇİFTLİKTE
Kuşadası Marina'dan Çiller ailesine jet-ski ve çeşitli malzeme verilerek kurumun 84 bin 566 mark zarara uğratıldığı iddiasıyla dava açılmıştı. Dönemin Marina Müdürü Haydar Mengi'ye 15 yıl istenen davada, Özer Uçuran Çiller için de 12 yıl hapis cezası isteniyor. Aydın'da devam eden davada, Marina'da ambar memuru olarak çalışan Ahmet Yeneral ve demirbaş memuru Selami İnce, Kuşadası'ndaki çiftliğe Mengi'nin talimatıyla 2 masa, 8 sandalye, faks cihazı ve halılar götürdüklerini söylemişlerdi. Marina Müdürü Turgay Öktem de, olay tarihinde müdür yardımcısı olduğunu belirterek, "Mengi'nin odasındaki faks çiftliğe götürüldü. Faks, sandalye ve masaların çiftlikte kullanıldığını gözümle gördüm. Ayrıca yurtdışından 2 jetski getirtildi. Bunlar da Çillerler'in tekneleri Denge ve President'a verildi" iddiasında bulunmuştu. Mengi, Sait Halim Paşa Yalısı'yla ilgili soruşturma çerçevesinde de "Adım Uçuran değil... Kayıp tabloları bana değil, yalı çetesine sorun" demişti. Bu arada, DYP Basın Müşavirliği dün bir açıklama yaparak, çiftlikte "sadece kuyuda keşif" yapıldığını, baskın söz konusu olmadığını bildirdi. Jandarmanın arama yapması diye bir şeyin bulunmadığı ileri sürülen açıklamada, "Çiftlikte yapılan sadece mahkeme kararı doğrultusunda üç mühendisle beraber iddia edilen kuyuda keşif yapılmasıdır" denildi.

ÇİFTLİĞİN DERDİ HİÇ BİTMİYOR!
Çiller çiftinin malvarlıkları içinde, en çok tartışılan parça Kuşadası'ndaki çiftlik oldu. Çillerler, önce çiftliğin "çok yakın aile dostu" Suna Pelister'e ait olduğunu savundular. Özer Çiller, Pelister'in emekli ikramiyesi çiftliği almaya yetmeyince, gerekli parayı kendilerinin verdiğini söyledi.

Özer Çiller, çiftliğin tapusunu eşiyle kendi üstüne alınca, konu gündeme oturdu. Ve Marmaris'te yerel bir televizyona konuşan Tansu Çiller, şu itirafta bulundu: "Basından gizlemek için Pelister'e borç verdik, çiftliği O aldı, sonra geri verdi."

Özer Çiller'in itirafı da şöyleydi: "Paparazzilerden kaçmak için Suna Hanım'ın üstüne aldık.."

'Devletin ski'sini versene kardeşim'
Çiller çiftinin, TURBAN'a ait iki jet-skiyi özel kullanımları için almaları ünlü komedi sanatçısı Levent Kırca'nın skeçlerine de konu olmuştu. Kırca ve ekibi, 'Olacak O Kadar Televizyonu' adlı TV kabaresinde, isim vermeden Özer Çiller ile bir devlet yetkilisinin konuşmalarına yer vermişti. Giyinişi ve gözlük modeliyle Özer Çiller'i andıran bir hatırlı kişi, karşısında sürekli "Efendim, emriniz olur" diyen bir devlet yetkilisiyle "jet-ski" merkezli diyaloglar yapıyordu. Parodide "Bu kimin ski?" diye soran hatırlı kişi, memurdan "Devletin ski" cevabı alıyordu. Daha sonra, oğlunun "Baba, ski kırıldı!" diye gelmesi üzerine, "Oğlum bu devletin ski; kırılır mı hiç, bak istiyorlar şimdi!" cevabı veriyordu.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır