kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Anneler Gunu
 

Kahraman komiser başından vuruldu


Evli ve 1 çocuk babası Komiser Yardımcısı Tevfik Fikret Erciyes, örgüt evine düzenlediği operasyonda ekibini korumak için kendini öne atarak vuruldu
Ümraniye'de yasadışı bir sol örgüte ait hücreevine yapılan baskında ekibini korumak için öne atılan Komiser Yardımcısı Tevfik Fikret Erciyes başından vurularak ağır yaralandı. Kahraman komiser yardımcısını yaralayan terörist son anda kaçarken, genç polisin babası, İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'a sarılarak "Suçluları bulup cezalandırın" diye ağladı.

Polis Ümraniye'de bir evin, DHKP/C tarafından kullanıldığını belirledi. Terörle Mücadele'de görevli Komiser Yardımcısı Tevfik Fikret Erciyes'in başında olduğu operasyon timi, önceki gece saat 03.00'te hücreevine baskın düzenledi. Evin çevresini saran polis, "Teslim olun" çağrısı yaptı. Fakat aralarında örgütün Ümraniye Sorumlusu Yüksel Atay'ın da bulunduğu 3 terörist, ateşe başladı. Çatışmada, ekibini korumak isteyen Erciyes, kendini öne attarak içeriye girmeye çalıştı. Fakat, militanların silahından çıkan bir kurşun, Erciyes'in başına isabet etti.

BABASI AĞLADI
Ağır yaralanan kahraman polis hastaneye kaldırılırken, komiserlerinin kanını yerde bırakmak istemeyen ekibi operasyonu tamamladı. 3 militandan 2'si yakalanırken, Erciyes'i yaralayan terörist son anda kaçtı. Evde biri Ruger marka, diğeri 7.65 çapında iki silah, 33 boş kovan, 16 deforme olmuş mermi çekirdeği ele geçirildi.

Durumu ağır olan Erciyes'in 3 yıl önce Filiz Erciyes ile evlendiği ve 2 yaşında Gül Sena isminde bir kızının olduğu öğrenildi. Baba Azmi Erciyes, ziyarete gelen İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'a sarılarak ağladı. Baba Erciyes, "Oğlum, onları yakalamak için kendini feda etti, canını düşünmedi. Suçlular bulunsun, cezasız kalmasın" diye gözyaşı döktü.

Bülent AYDOĞDU Ğ Salih AYDIN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır