kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Anneler Gunu
 

'Uzaylı' anneye velayet davası


İzmirli ünlü işadamı Ahmet Ünsal, boşandığı karısının 'uzaylılar tarikatına mensup' olduğunu söyleyip 2 oğlunun velayetini istedi
İzmir'in tanınmış işadamlarından Kadıoğlu Yem'in sahibi Ahmet Ünsal, boşandığı eşi Necmiye Ertenü'nün "Mevlana Dünya Kardeşlik Birliği" isimli, kendilerini "uzaylı" olarak gören bir tarikata üye olduğunu iddia ederek velayet davası açtı.

İzmir Le Trio Restoran'ın ortaklarından Ayşen Necmiye Ertenü'den 1998 yılında boşanan Ünsal, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde eski eşinin bu tarikat yüzünden çocuklarını ihmal ettiğini belirtti.

Oğulları 16 yaşındaki M.Ü. ve 10 yaşındaki H.Ü.'nün velayeti isteyen Ahmet Ünsal, eski eşi hakkında şunları söyledi: "Eski karım 1996 yılında beri Mevlana Dünya Kardeşlik Birliği diye bir gruba dahil olmuş ve kendini bu grubun çalışmalarına adamıştır. Yani boş vakitlerinde çocuklarıyla ilgileneceği yerde, bu çalışmalarla ilgilenmektedir. Ayrıca özel yaşantısında da son derece rahat yaşamakta olup, çocukların yetişmesinde menfi etkiler bırakmaktadır. Bu nedenle her iki çocuğumun benim yanında yetişmelerinde büyük yarar var."

NAFAKAYI AZALTIN
Kolejde okuyan çocukları için ayda 1400 dolar nafaka ödediğini söyleyen Ahmet Ünsal, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle nafaka miktarının 400 milyon liraya indirilmesini de istedi. Doların yükselmesi ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor duruma düştüğü ifade eden Ünsal, "Kendisi çok varlıklı bir ailenin kızı. Daireleri var. Ayda 800 dolar kira alıyor" dedi.

UZAY İNANCI TARİKATI NEDİR?
Bu inanışın temel felsefesi dünya dışı varlıklar tarafından yönetildiğimize dayanıyor. Uzay dini mensupları bir uzay gemisinden yazdırıldığı iddia edilen 621 sayfalık "Bilgi Çağı" adındaki bir kitaba inanıyor. Birbirinden anlamsız söz dizelerinden oluşan kitap, tarikat mensuplarına göre sadece seçilmiş kişiler tarafından anlaşılabilir. Gruba girmek için öncelikli şart ise 621 sayfalık bu kitabı el yazısıyla yeniden yazmak. Giderek sayıları artan Uzay Dini mensupları yıllarca 2000 yılında kıyametin kopacağına inandılar ve "Bilgi Çağı" kitabını okuyup anlamlandırarak buna hazırlık yaptılar. Grubun diğer bir inancı da kıyamet gününe Türkiye'nin dünyaya ışık tutacağı yönünde.

Meltem SEYİS

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır