kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Anneler Gunu
 

Anneler ne ister?


Yanıt basit: Hatırlanmak. Ama sadece bugün değil. Annelerin yüzde 82'si "Sizi en çok ne mutlu eder" sorusuna şu yanıtı veriyor: Çocuğum haftada bir kez olsun arasın yeter
Bugün bize hayatımızın en değerli hediyesini, yaşamımızı veren annelerimizin günü. Bugün anne sevgisi kutsanacak, bir öpücük, bir demet çiçek ya da kucak dolusu hediyeyle.. Peki annelerimiz gerçekte ne ister? USA Today gazetesi işte bu soruya yanıt veren bir araştırma yayınladı dün. "Yetişkin çocuklar annelerini neden aramaz?" başlıklı bu araştırmada yüzlerce kişiye annelerini ne sıklıkla aradıkları soruldu. Yanıtlar gösterdi ki yetişkin bireyler annelerini arama konusunda biraz ihmalkar. Kimisi aylarca annesini aramayı unutabildiğini söylerken, kimi de daha sık aramak istediğini ama ayda 1-2 kez telefon edebildiğini itiraf etti. Araştırmaya katılanların ancak yüzde 30'u annesini sık sık aradığını söyledi. Peki bu ihmalin nedeni ne? Araştırmaya katılanların yüzde 34'ü çok çalıştığını, meşgul olduğu için annesini arayamadığını söylüyor. Yüzde 21'i ihmalkarlığına bağlıyor bu durumu. Yüzde 15'i ise parasal sıkıntılar yüzünden annesini arayamadığını öne sürüyor. Araştırmada annelere de sorular yöneltilmiş. "Anneler Günü'nde sizi en çok ne mutlu eder sorusuna" annelerin yüzde 48'i "Hatırlanmak" yanıtını vermiş. Annelerin yüzde 82'si gönüllerinde yatan "hatırlanma sıklığını" da şöyle "Haftada bir kez telefon etse yeter."

Neden aramıyorlar?
Yetişkinler annelerini neden aramıyor?

İşte yanıtlar:
Yüzde 34: Çok meşgulüm, fırsat bulamıyorum.

Yüzde 21: İstiyorum ama unutuyorum. İhmalkarım.

Yüzde 15: Maddi sıkıntılar yüzünden istediğim kadar sık arayamıyorum.

Gaffar Okan'ın annesine ödül
Şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın annesi Ümran Okkan, Özel Nilüfer İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından "Yılın Annesi" seçildi. Ödül törenine, rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalyeyle katılan Okkan, ödülünü eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'in elinden aldı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır