kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Anneler Gunu
 

Küçük Lara'nın acısı


Mavi Çarşı'da ölen annesini 2 yıl önce toprağa veren 12 yaşındaki Lara dün aynı acıyı yaşadı. Lara kısacık yaşamını paylaştığı babasının cenaze törenine de katıldı
1999'da Mavi Çarşı'ya yapılan molotof kokteylli saldırıda, annesi Fevziye Şahinöz'ü kaybeden Lara, iki yil sonra bu kez babası Ertuğrul Şahinöz'ün acısıyla yıkıldı. Göztepe'deki evlerinde yüksek tansiyona bağlı kalp kiriz sonucu 57 yaşında hayatını kaybeden Ertuğrul Şahinöz, henüz 12 yaşında olan kızının yüreğinde kapanması zor bir yara daha açtı. Babasının tabutunun başına, annesinin cenazesinde olduğu gibi yine arkadaşlarıyla gelen küçük Lara tören boyunca gözyaşı döktü. Derin bir acı içinde babasının tabutuna sarılan Lara'yı, arkadaşları güçlükle teselli etti. Kısacık yaşamında iki büyük acıyı göğüslemek zorunda kalan küçük kız, kimi zaman arkadaşlarına, kimi zaman da babasının ilk evliliğinden olan ağabeyi Mert ve ablası Işın'a sarılıp bir sıcaklık aradı.

İBRETLİK NASİHAT
Acısı hiç dinmeyecekmiş gibi görünen küçük kız, yanındakilere babasıyla geçirdiği son saatleri şöyle anlattı:

"O gece saat 01.00'e geliyordu ve yatmadan önce babamın koltuğu üzerinde rahatsızlandığını gördüm. Birşey isteyip istemediğini sordum. Cevap vermedi. Ablamı aradım ama ona ulaşamadım. Ben de, her zamanki rahatsızlıklarından biri diye düşündüm ve odama gittim. Sabah olunca da onu uyandıramadım." Ablası Işın ile birlikte, elinde çiçeklerle son bir kez daha babasının tabutu başına gelen 12 yaşındaki Lara, çicekleri tek tek tabutun üzerine koyduktan sonra, kendisini görüntüleyen gazetecilere; "Anne babanızın kıymetini bilin. Ben babamın, içki ve sigarayla gözümün önünde eridiğine şahit oldum. Beni anlayabilmeniz için aynı acıları yaşamanız gerekir" dedi.

TEYZESİYLE KALACAK
Kılınan öğle namazının ardından Ertuğrul Şahinöz'ün cenazesi, 1991 yılında vefat eden annesi Melahat Şahinöz'ün, Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan mezarıyla aynı yere defnedildi. Babasının toprağa verilişi sırasında mezar başına gelen küçük Lara ise fenalık geçirince, yakınları tarafından uzaklaştırıldı.

Lara'nın, bundan böyle teyzesi Ayşe Meral ile birlikte kalacağı öğrenildi.

Bülent ERGÜN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır