kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Medyasoft
 

Dracula dönüyor


Amerikalı işadamları, Dracula'yı klonlamaya hazırlanıyor. Dracula'nın Bükreş'teki mezarını inceleyecek grup, vampirliğin gizemini çözecek
Tarihin en karanlık kişilerinden biri olan Kont Dracula'yı klonlamak için bir grup Amerikalı işadamı kolları sıvadı. 15'inci yüzyılda Eflak Prensi olarak görev yapan ve 'Kazıklı Voyvoda' olarak da bilinen vampir Dracula'yı klonlamak için çalışmalara başlayan Amerikalı grup, Dracula'yı canlandırarak vampirliğe yol açan nedenleri araştıracak.

Ünlü romancı Bram Stoker'ın klasik vampir hikayesine esin kaynağı olan Dracula, bu romanla birlikte tüm dünyada insanların kanını emen bir kişilik olarak tanındı.

MEZARI İNCELENECEK
Önümüzdeki ay Dracula'nın Bükreş yakınlarındaki bir manastırda bulunan mezarını ziyaret edecek Amerikalı grubun, ziyaretten sonra Dracula'yı klonlama planlarını açıklaması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda, dünyanın ilk kopya hayvanı 'Koyun Dolly'i klonlayan İskoçya'daki Roslin Enstitüsü'ne bir araştırma gezisi düzenleyen grup klonlama sayesinde Dracula'nın gizeminin çözüleceğini belirtiyorlar.

ORTA YAŞ HASTALIĞI
Grubun danışmanlarından Kanadalı bilim adamı David Dolphin, daha önce kendisinin yaptığı vampir araştırmalarından yola çıkarak, bir insanın vampir özellikleri taşımasının çok nadir görülen bir kan hastalığına bağlı olduğunu belirtti.

İnsanlarda, kana rengini veren 'hemoglobin' maddesinin üretilmemesi sonucu Porphyria adı verilen bir kan hastalığının oluştuğunu söyleyen Dolphin, bu hastalığın da özellikle orta yaşlarda vampirliğe yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Dolphin, bu klonlama sayesinde vampirliğe yol açan nedenlerin bulunarak tıp dünyasında yeni bir dönem açılacağını söyledi.

DRACULA KİMDİR?
Eflak Prensi Dracula veya bizdeki adıyla 'Kazıklı Voyvoda' 1431-1462 yılları arasında yaşamış. Dracula, düşmanlarının yüreğine dehşet salmış, kendisinden sonra yaşamış hükümdarların hayranlığını kazanmış biri. Fatih Sultan Mehmed zamanında Osmanlılara karşı savaştığı bilinen 'Kazıklı Voyvoda' ele geçirdiği Türk esirlerini türlü işkencelerle öldürerek Balkanlarda kanlı bir iz bıraktı.

ESİN KAYNAĞI
15'inci yüzyılda Avrupa ve Asya saraylarının 'en karanlık kişi'si olarak boy gösteren Dracula, Bram Stoker'ın hikayesine de esin kaynağı oldu. Ancak Raymond T. McNally'nin yazdığı 'Dracula ya da Kazıklı Voyvoda' isimli kitapta anlatılanlar,

Bram Stoker'ın hayali vampirinden çok daha ilginç bir kişilik olduğunu ortaya koyuyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır