kapat
22.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Wallpaper'cı hergeleler geliyor


Taze haber: Stylish burgerlerin dergisi Wallpaper'ın editörler takımı yıllık toplantısını Bodrum'daki The Marmara Oteli'nde yapacak. The Marmara Bodrum da esaslı oteldir doğrusu

ORHAN'A MEKTUPLAR
Sevgili Orhan,

Wired'ı bilirsin; Amerikan siber kültür dergisi. Yıllar önce takip ediyordum. Türkiye'de internet minternet daha yeni başlıyordu. Sonra derginin yavaş yavaş kendini tekrarladığını farkettim. Derken Fast Company (FC) diye bir başka dergi buldum. Dijital çağda 'girişim ve iş yönetimi' üzerineydi. Tam ben Wired'ı bırakıp FC'ye geçerken, baktım bizim okumuş sosyete, aylık dergilerdeki, "Hangi gazete ve dergileri takip ediyorsunuz" soruşturmasına, "Wired" cevabını vermeye başlamış.

ABD teknoloji şirketleri kötü durumda ya, bu durumda FC gibi yayınların da statüsü düşüyor. Ama bakıyorum da, bizimkiler Wired'ı bırakıp FC'ye geçmişler. (Not: Unutmadan, Banu Alkan reklamlı ixir.com'un kurucusu Babür Özden de teslim bayrağını çekti.)

Stylish takılanların son yıllarda takip etmekten vazgeçmedikleri dergi ise, tahmin edeceğin gibi Wallpaper. Bu dergiyi çıkartanlar, genç yaşta deve yüküyle para kazanan internet tabanlı günümüz yuppie'lerinin arzusunu gayet iyi biliyorlar. Wallpaper'ın yazdıkları onlar için emir. 'Alın' dediği şeyi alıyor, 'gidin' dediği yere gidiyorlar. Hatırla; bir mektupta İstanbul'da kahvaltı için Beşiktaş Çarşısı'ndaki son derece uyduruk (ben bayılırım) Bulgar'ın Yeri'ni önerdiklerini yazmıştım.

BODRUM HAMAMDA
Ve taze haber: Wallpaper takımı yıllık toplantısını Türkiye'de, Bodrum'daki The Marmara Oteli'nde yapacak. 9-13 Mayıs'ta burada olacaklar. Hem çalışıp, hem de eğlenecekler. 12 Mayıs Cumartesi günü bir de 'Wallpaper party night' olacak.

Boşuna, 'Adamlar ağızlarının tadını biliyor' demedim. The Marmara Bodrum esaslı bir oteldir. Ben bir iki gün kalmıştım. Havuz başındaki masanın üzerindeki fayanstan, Philip Starck bataryasına her şeyi ama her şeyi ince ince tasarlanmış nefis bir yer. Bodrum'a tepeden bakıyor: Manzara olağanüstü! (24 saat açık Türk hamamlı, saunalı bir fitness merkezi var. Jakuziye girdiğinde Bodrum tam karşında! Anla yani...)

Lionel Valla adlı bir Fransız aşçıları var. Harika ve değişik yemekler yapıyor: Moda tabiriyle 'maceralı tatlar' arayanlar için... Biz oradayken Ege yemekleri konusunda uzman olan Engin Akın da vardı. Bir o pişirdi, bir öteki; bayıldık.

AJAN MI BUNLAR?
Ayrıca weekend+ diye özel haftasonu etkinlikleri düzenliyorlar. Cuma gidip, Pazar dönüyorsun. Mesela 27 Nisan'da başlayan program şöyle: Cumartesi günü kahvaltıdan sonra Raffi Portakal eşliğinde Güllük Körfezi'ndeki Iasos antik kentini geziyorsun. Ben gitmedim ama pek methettiler, Jr'ın Yeri diye bir lokanta varmış (yerel, değişik yemekler); orada yiyorsun. Ardından Bodrum'a tekneyle dönüyorsun. Akşam Ege yemekleri var. Ardından DJ Yakuza'nın müziğiyle ve dans ustası Semih Sökmen ile hoplayıp zıplıyorsun. Pazar günü önce brunch sonra Gümüşlük'teki Karakaya köyüne gezi... Orada Sibel Kutman ile şarap kültürü üzerine konuşulacak. Zevki düşünsene!

Rantiye olmak varmış, ben yanlış meslek seçmişim. Sevgiler...

EMRE AKÖZ

emreakoz@sabah.com.tr

Faks: (0212) 315 86 83

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır