kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Lale devri bitti


Beşiktaş Futbol Komitesi Sözcüsü İbrahim Altınsay, kriz nedeniyle eskisi gibi yüksek bir piyasanın olmayacağını belirterek "Artık 4 büyük kulübün de bu meblağları ödeyecek gücü kalmadı. Rant sona erdi" ifadesini kullandı
Beşiktaşlı yönetici İbrahim Altınsay, yaşanan ekonomik krizin Türk futbolunda yeni bir kapı açacağını belirterek "Bu kriz Türkiye'de olmayan gerçek futbolcu piyasasını getirecektir. Ülkemizde 4 alıcı var, gerisi hep satıcı. Futbolcu fiyatları piramit şeklinde olmalı. Arada uçurum olmamalı. Bundan sonra böyle bir piyasa kalmaz. Çünkü 4 büyüklerin de ödeme gücü olmayacak" dedi.

Scala'nın 12 kişilik maç kadrosu
Beşiktaşlı yönetici, Scala'ya da ateş püskürerek "Düzgün idman bile yaptırmadı. Maçlardan sonra 3'er gün izin verdi. Nouma için medyaya 'O benim evladım' dedi, G.Birliği maçı ardından ise bize 'Gönderin, başedemiyorum' ifadesini kullandı. Prensipte anlaştığımız 20 futbolcuyu geri çevirdi. Kalsaydı bizi çökertirdi. Öyle dalgındı ki Barcelona maçına 12 kişilik bir kadro oluşturdu" dedi.

Daum'un yaptığı suç değil
Sezon ortasında antrenör değişikliğine en çok kendisinin karşı çıktığını, ama takımın durumu kötüye gittikçe Scala'nın da kalmasını istemediğini belirten Altınsay, Alman hocanın kokain kullanmasının zaaf olduğunu belirterek "Daum, bu zaafını yenmeyi başardı. Karanlıklar, her zaman aydınlıkla aşılır; buna en güçlü destek de sporla gelir. Biz Daum'a bu şansı verdik" şeklinde konuştu.

Terim kültür devrimi yaptı
Genç yönetici, Terim'e haksızlık yapıldığını söyledi. Altınsay, Terim'in akıl ve sistemiyle yeni bir anlayış getirdiğini belirterek "Bence Terim'in yaptığı en önemli şey futboldaki kültür devrimidir. Bir G.Saraylı futbolcuya saha dışında da nasıl davranması gerektiğini öğretti" dedi. Altınsay "Neden bugüne kadar sustunuz" sonusuna ise "Beşiktaş'ın menfaatleri bunu gerektiriyordu" dedi.

Fatih DOĞAN

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır