kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Erbakan eskisi gibi


Hoca "Krizi bitirmek için vücuda giren mikrobu temizlemek lazım" dedi
Kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan dün İstanbul'da "Türkiye ve Ekonomi" konulu konferans verdi ve krizin nedenini "Rant ekonomisinin hakimiyetine"ne bağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen konferansa Erbakan alışılmışın dışında tam zamanında geldi. Erbakan, multivizyon, grafik ve küpür destekli anlatımıyla adeta şov yaptı. Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Erbakan Hoca rant ekonomisinin vücuda giren mikrop gibi olduğunu ve temizlenmesi gerektiğini savundu. Erbakan, "Sizin kanınızda mikrop var arkadaş. Pencereyi kapatsanız da şifa bulamazsınız. İlla kandaki mikrobu temizleyeceksin. Rant ekonomisi zihniyeti, hastası temizlenmedikçe reel ekonomiye geçilmedikçe göz yaşlarından kurtulmak mümkün değildir" diye konuştu.

2.5 saat süren konferansta hiçbir kişi veya siyasi partiyi hedef almadığını, yaptığı konuşmanın "ilmi" gerçekleri içerdiğini savunan Erbakan şunları söyledi:

"Türkiye'de 72 milyon insan da kardeşimizdir. Ancak içlerinde iki bin tanesi yanlış düşünerek hudutsuz bir şekilde zengin olmak istiyor. Zengin olmayı istemek kötü değil ancak üreterek değil, rant yoluyla zengin olmayı düşünüyorlar. Üretmeden başka insanların alın terini kullanarak zengin olmak hatadır. Bu rantiyeci kesim, siyasilerle birlikte hareket ederek amacına ulaşmaya çalışıyor."

Faziletliler'in gövde gösterisine döndü
* Erbakan'ın İstanbul'da verdiği konferans, özel bir televizyon kanalında canlı olarak yayınlandı. Konferansı Nermin ve Elif Erbakan ile müstakbel damat Mehmet Altınöz de izledi.

* Erbakan'ın, konferansı multivizyon görüntüleri, gazete kupürleri ve grafikle desteklemesi dikkat çekti.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür A.Ş tarafından düzenlenen konferans, Fazilet Partisi'nin gövde gösterisine dönüştü. Korferansı yaklaşık 5 bin kişi izledi.

* Konferansı izleyenler arasında FP'li Nevzat Yalçıntaş, Temel Karamollaoğlu, Fethullah Erbaş, Ahmet Tekdal, Halil İbrahim Çelik, Yasin Hatipoğlu, Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve İl Başkanı Numan Kurtulmuş da vardı.

Recai KÖMÜR

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır