kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Liderler ille de boru hattı dedi


Türkçe Konuşan Ülkeler Zirvesinde Bakü-Ceyhan petrol boru hattındaki kararlılık tekrarlandı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Avrasya coğrafyasının doğal zenginlikleri ve geniş ekonomik olanaklarından tüm bölgenin ekonomik ve toplumsal gelişmesine katkı sağlayabilecek biçimde yararlanılması gerektiğini belirterek, "Aktau, Bakü, Tiflis, Ceyhan petrol boru hattı tasarısına büyük önem vermeye devam etmekteyiz" dedi.

"Türk Dili Konuşan Ülkeler 7. Devlet Başkanları Zirvesi" dün sona erdi. Basına kapalı olarak yapılan oturumun ardından başkanlar ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde, Zirve'nin Sonuç Belgesi, Cumhurbaşkanı Sezer, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Askar Akayev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı, Özbekistan Meclis Başkanı Erkin Halilov tarafından imzalandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, imza töreninden sonra şu mesajları verdi:

TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ
* Ülkelerimizin yer aldığı Avrasya coğrafyasının doğal zenginliklerini ve geniş ekonomik olanaklarını gözönünde bulundurarak, bunlardan ülkelerimizin ve tüm bölgenin ekonomik ve toplumsal gelişmesine en büyük katkıyı sağlayabilecek biçimde yararlanılması üzerinde önemle durduk. Biz ilgili ülkeler doğal olarak bu bağlamda Aktau, Bakü, Tiflis, Ceyhan petrol boru hattı tasarısına büyük önem vermeye devam etmekteyiz.

* Ortak bölgemizde barış ve istikrarı tehdit eden uluslararası terörün köktendinci ve ayrılıkçı akımlar, yasadışı göç, uyuşturucu madde, silah kaçakçılığı ile diğer sınır aşan örgütlü suçlara karşı tedbirler ikili çok taraflı işbirliğinin artırılması, güçlendirilmesi konusunda görüş birliği içinde olduğumuzu belirledik. Yusuf DEMİR

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır