kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Hizip değil risk!


Sema Pişkinsüt hizipçilik yapmadığını, siyasetin risk alma sanatı olduğunu belirtti ve DSP'nin "parti gibi parti olmasını" istediğini söyledi
DSP Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt, yarın yapılacak olağan kongrede DSP genel başkanlığına resmen aday olduğunu açıkladı.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Pişkinsüt'e daha önce DSP'den ayrılan bir grup da destek verdi. Türkiye'nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlatan Pişkinsüt, sıkıntıları aşmanın yolunun demokrasiden geçtiğine inandığını söyledi. DSP'nin ülkenin istediği değişim ihtiyacına yanıt veremediğinin altını çizen Pişkinsüt, DSP'nin "parti gibi parti" olmasını istedi. Parti tabanının da kendisiyle aynı düşüncede olduğunu söyleyen Pişkinsüt, halkın ve partililerin değişim istediğini belirtti. Vatandaşların kendisine baskı yaptığını anlatan Pişkinsüt, "Bu bir hizip hareketi değildir. Görüşlerime katılan milletvekili ve delege arkadaşlarımız kurultayda değerlendirmelerini yapacaklardır. Önemli olan tavır koyabilmek ve demokrasinin içinde gerekeni yapabilmektir. Değişim, değişim, değişim diyoruz" dedi. Pişkinsüt, bir gazetecinin DSP Genel Başkanlığı'na aday olmanın aynı zamanda Başbakanlığa da aday olmak anlamına geldiğini belirterek, "Bu cesaret isteyen bir şey. Bu göreve hangi kadro ile aday oldunuz?" şeklindeki sorusuna "Bu yaptığınız cüret, demek istiyorsunuz" karşılığı verdi. "Siyaset risk alma sanatıdır" diyen Pişkinsüt, "Seçilemezseniz ayrılacak mısınız?" sorusu üzerine de, Ecevit'in "Demokratız, kapı kulu değiliz" sözüyle parti felsefesini ortaya koyduğunu, kendisinin de aynı anlayışla hareket ettiğini ifade etti.

ECEVİT'İN DEĞERLENDİRMESİ
Bu arada Genel Merkezde kongre çalışmalarına katılan Başbakan Bülent Ecevit "Pişkinsüt'ün adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine "Tüzükte bazı hükümler ve kurallar var. Onların ayrıntılarını şimdi tam bilemiyorum" dedi. Ecevit'in Pişkinsüt'ün adaylığı için "Tüzükle ilgili bir durum "şeklinde yaptığı değerlendirmenin Pişkinsüt'ün adaylığını engelleyici bir tutum içermediği öğrenildi. DSP yönetimi Sema Pişkinsüt'ün adaylığı için "Bizim işimiz gücümüz var. Onu düşünecek halimiz yok" değerlendirmesini yaptı.

BUDAK'TAN DESTEK

"Değişim için önemli fırsat"
DSP'li Rıdvan Budak, siyasi sistemin değişmesi gerektiğini savunarak, "DSP Kongresi, bu değişimin gerçekleşmesi için önümüzdeki en önemli fırsattır" dedi. Budak, "Sayın Ecevit'in en deneyimli lider olarak öncülüğü DSP Kongresi'ne taşıması ve bu yolda karar alınmasına öncülük etmesi, aynı zamanda ekonomik yaşamımızda, piyasaların normalleşmesinde ve uluslararası alında büyük bir rahatlık sağlayacaktır" dedi. Budak, Pişkinsüt'ün adaylığı için de şunları söyledi: "DSP'de Genel Başkan'ın karşısında aday olmak çok kolay olmamakla birlikte çoğulculuk adına önemli bir adımdır. Adayın bir hanım milletvekili olması çok daha anlamlıdır. Başarılar diliyorum."

KA-DER'DEN ÇAĞRI

"Pişkinsüt'ü destekleyin"
Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği KA-DER, Sema Pişkinsüt'ün adaylığını desteklediğini duyurdu. KA-DER^Genel Başkanı Zülal Kılıç dün yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Kadının siyasal yaşamda neredeyse hiç gözükmediği ülkemizde Sayın Pişkinsüt'ün bu kararı vermesini çok önemli ve olumlu buluyoruz. Başta kadın ve insan hakları kuruluşları olmak üzere bütün halkımızı, daha önceki çalışmalarıyla kamuoyunda saygın bir yer edinmiş olan Sema Pişkinsüt'ün DSP genel başkan adaylığını desteklemeye çağırıyoruz."

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır