kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Güvercin şenliği


Politikaya ilk kez 27 Ekim 1957'de yapılan genel seçimde, CHP Ankara Milletvekili seçilerek adım atan Bülent Ecevit, siyasi yaşamının 44'üncü yılında bir kongreye daha gidecek.
DSP'nin 5. Olağan Büyük Kongresi, yarın ASKİ Spor Salonu'nda yapılacak. Başbakan Bülent Ecevit, kongrede yapacağı konuşmada, hem koalisyon hükümetindeki icraatların muhasebesini yapacak, hem de Devlet Bakanı Kemal Derviş'in "ortanın solunda ittifak" değerlendirmesine cevap verecek.

ORTAKLARA TEPKİ ENDİŞESİ
Kongre'de 1189 delege, genel başkanlık, parti meclisi ve merkez disiplin kurulu üyelikleri için oy kullanacak.

Kongre için yaklaşık 42 bin parti üyesine davetiye gönderilirken, diğer siyasi partiler ve yabancı parlamenterler davet edilmedi. Bu kararın, diğer partilerden gelen misafirlerin yuhalanması veya alkışlanması gibi farklı tepkilere maruz kalmasını önlemek için alındığı bildirildi.

DSP yöneticileri, ASKİ Spor Salonu'nun 1/100 ölçekli maketini hazırlatıp, her şeyin kusursuz gerçekleşmesi için maket üzerinde kongrenin provasını yaptı.

"O SİZİ HİÇ ALDATMADI"
Salonda kürsünün arkasında Atatürk ve Bülent Ecevit'in büyük boy posteri yer alacak. Tavana Türk bayrakları ve DSP bayrakları arasında, Ecevit ve eşi Rahşan Hanım'ı sembolize eden köpükten yapılmış iki büyük beyaz güvercin ile aralarında dev bir nazar boncuğu asılacak. DSP'liler kongre için yeni bir slogan da hazırladı: "O sizi hiç aldatmadı..." Bu sloganın, pankartlara yazılıp, salona asılacağı belirtildi. Salona, güvercinler uçurularak girecek olan Başbakan Bülent Ecevit, genel başkan olarak yapacağı konuşmada iktidardaki icraatlarının hesabını verecek.

16 KAMERA İZLEYECEK
Kongrede en çok "güvenlik" üzerinde duruluyor. Salonun içi ve dışında 16 kamera ve 2 bin polis ile güvenlik sağlanacak. Ayrıca Başbakanlık Koruma Müdürlüğü de Başbakan Bülent Ecevit için önlem alacak. 135'i milletvekili 1189 delegenin oy kullanacağı kongre için 30 binin üzerinde davetiye gönderildi. Kongre salonuna giriş için üç aşamalı kontrol yapılacak. Davetiye, kimlik ve DSP Genel Merkezi'nin hazırladığı davetli listesi karşılaştırıldıktan sonra güvenlik kartı verilecek ve bu kartla turnikeden geçilecek. Milletvekillerinin eş ve çocukları için de özel bir kart çıkarılacak.

HALK MÜZİĞİ KONSERLERİ
Kongrede, Türk Halk Müziği sanatçıları konser verecek ve halk oyunları ekipleri de gösteri yapacak. Alınan bilgilere göre, halk müziği sanatçıları Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe ve Karadeniz yöresine ait "Koçali" türküsüyle ünlü Hülya Polat konser verecek. Her kongrede bir yöreden halk oyunları ekibini ağırlayan DSP'liler, bu kez de Karadeniz'den horon ekibini ağırlayacak.

ERTELEME DAVASINA RET
Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, kurucu üye Celal Kürkoğlu'nun kongrenin ihtiyati tedbir yoluyla ertelenmesi istemiyle açtığı davayı da reddetti. Dava dilekçesinde, parti kurucularının, kongrede oy kullanacak delege listesi arasında olmadığı ve bunun da yasalara aykırı olduğu öne sürülmüş ve ihtiyati tedbir yoluyla kongrenin ertelenmesi istenmişti.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır